ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις καθυστερήσεις θα κριθεί η αξιολόγηση

Η κινητικότητα στο πολιτικό πεδίο φουντώνει τα σενάρια για εκλογές

Φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες όσο η αξιολόγηση κινείται εκτός χρονοδιαγράμματος και δεν φαίνεται λύση άμεσα.

Η παράταση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, θέμα που πάγωσε μετά τη «13η σύνταξη» και η κινητικότητα στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό και στην κεντροαριστερά έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο κίνδυνος η διαπραγμάτευση να διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο είναι πλέον ορατή και όπως είναι φυσικό προβληματίζει, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει οι νέες καθυστερήσεις να οδηγήσουν σε μια επανάληψη του σκηνικού του 2015.

Οι εκλογές θεωρούνται από κυβερνητικά στελέχη ως τελευταία λύση, ενώ η εκλογολογία πυροδοτείται και από τη συνεχή παρουσία κορυφαίων υπουργών στην περιφέρεια.

Το χρονοδιάγραμμα πλέον είναι ασφυκτικό. Το θέμα της δεύτερης αξιολόγησης μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο εάν δεν προκύψουν νέα κωλύματα από την πλευρά των δανειστών.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει περαιτέρω εμπλοκές σύροντας την διαδικασία της διαπραγμάτευσης ακόμη και μέχρι τον ερχόμενο Μάιο.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με χθεσινή του συνέντευξη τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί την ψήφιση νέων μέτρων για μετά το πέρας του προγράμματος και ότι δεν παραιτείται από την απαίτηση να ληφθούν σαφείς αποφάσεις για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και παράλληλα εξηγεί πως εάν χρειαστεί θα υπάρξει ένας μηχανισμός αυξημένων εγγυήσεων προς τους δανειστές ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας μετά το 2018.

Το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου μοιάζει για την ώρα με χαμένη υπόθεση, αλλά στην κυβέρνηση το βλέπουν ως ευκαιρία για την επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στις 20 Φεβρουαρίου. Ορόσημο εξακολουθεί να αποτελεί η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 9 Μαρτίου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact