ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα στην Αθήνα

Συνελήφθη  η Πόλα Ρούπα, η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστικός Αγώνας».

Συνελήφθη, στις 6 το πρωί, στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη, ενώ άνδρες της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται και σε μονοκατοικία στην οδό Αθανασίου Διάκου στον Άγιο Δημήτριο όπου συνελήφθη η 25χρονη που την υπέθαλπε. Στην 25χρονη αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για υπόθαλψη εγκληματία. Οι άνδρες της σήμανσης κάνουν «φύλλο και φτερό» και τα δύο διαμερίσματα μετά τη διπλή επιχείρηση που διενήργησαν.

Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα που εκκρεμούσαν σε βάρος της από το 2012 οπότε με τον σύντροφο της Νίκο Μαζιώτη παραβίασαν τους όρους που τους είχαν επιβληθεί για την άρση της προσωρινής -τότε- κράτησης τους.

 


H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Πρωινές ώρες σήμερα, 5/1/2016, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η 48χρονη αναζητούμενη Πόλα Ρούπα, διωκόμενη με δικαστικές αποφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

“Επίσης συνελήφθη και μία 25χρονη ημεδαπή που την υπέθαλπτε. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται».


Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος συνελήφθη το 2014, έχει καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2013 σε κάθειρξη 50 ετών -εκτιτέα τα 25- για την αποκαλούμενη πρώτη υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών, τον Απρίλιο του 2016 για πλημμεληματικές κατηγορίες στην δίκη για ενέργειες της οργάνωσης κατά το διάστημα που η ίδια και ο Μαζιώτης ήταν φυγόδικοι.

Το δικαστήριο έχει διαχωρίσει τις κακουργηματικές κατηγορίες που βαρύνουν της 48χρονη για αυτήν την δικογραφία -καθώς ήταν καταζητούμενη εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια- και την είχε καταδικάσει για επιμέρους πράξεις πλημμεληματικού βαθμού. Σε βάρος της επίσης εκκρεμεί και ένταλμα σύλληψης του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας για ενέργειες που της αποδίδονται ενόσω παρέμενε καταζητούμενη. Έτσι είναι πιθανό αμέσως μετά τον Εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα να οδηγηθεί και στον Εφέτη ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί για αυτές τις κατηγορίες.

Θεωρείται ως ο εγκέφαλος αρκετών ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της τρομοκρατικής οργάνωσης. Σημειώνεται ότι στην τελευταία ληστεία στη Μαλεσίνα, που αποδίδεται στη Ρούπα, οι κάμερες ασφαλείας φαίνεται ότι είχαν καταγράψει ως δράστες δύο γυναίκες και έναν άνδρα.

Πέρυσι, είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη, με τη χρήση ελικοπτέρου χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα.

Με επιστολή της στις αρχές Μαρτίου 2016 η Ρούπα είχε παραδεχθεί ότι είχε σχεδιάσει την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Παραδέθηκε επίσης ότι η ίδια είχε κάνει τη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στο νοσοκομείο Σωτηρία για να οργανώσει και να χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων αυτών για την επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο. Ο πιλότος του ελικοπτέρου απέτρεψε τα σχέδιά της.

 

 

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact