ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τα 5 πιο στοιχειωμένα μέρη στην Ελλάδα!

Η πρώτη φορά που βυθίστηκα τόσο πολύ σ’ ένα έντυπο ώστε να χάσω την επαφή μου με την πραγματικότητα, ήταν όταν έπεσε στα χέρια μου ο ‘Φάκελος Χ’

Ήταν ένα απόγευμα στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και είχα αργήσει στο ραντεβού μου για μπάλα (πράγμα ανήκουστο για την εποχή), γιατί βρισκόμουν ξαπλωμένος σε μια πολυθρόνα του πατρικού μου. Με το κεφάλι στραμμένο προς το πάτωμα και τις πατούσες προς το ταβάνι και ρουφούσα κάθε άρθρο του περιοδικού που είχα στα χέρια μου.

Σπηλιά του Νταβέλη, Area 51, αστρική προβολή, τρίγωνο των Βερμούδων, Δροσουλίτες, χαμένη Ατλαντίδα έμπαιναν για πρώτη φορά στη ζωή μου μέσα από τις σελίδες του ‘Φάκελος Χ’ κι εγώ υποσχόμουν στον εαυτό μου πως στο εγγύς μέλλον θα διάβαζα τόσες έρευνες και άρθρα για όλα τα παραπάνω ανεξήγητα φαινόμενα που θα κατάφερνα κάποια στιγμή να τα εξηγήσω.

Τους επόμενους μήνες τα τεύχη του ‘Φάκελος Χ’ γέμισαν τη βιβλιοθήκη μου. Πλάι τους βρέθηκαν τεύχη του ‘Άβατον’ και του ‘Ανεξήγητο’ (περιοδικά ίδιας θεματικής), ενώ η τηλεόραση έπαιζε σε λούπα όσα επεισόδια των X-Files είχα προλάβει ν’ αντιγράψω σε βιντεοκασέτα. Παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερα να λύσω ούτε ένα ανεξήγητο φαινόμενο. Σήμερα, περίπου 20 χρόνια μετά, υπάρχουν ακόμα αρκετά ανεξήγητα μεταφυσικά φαινόμενα που (αν και κάποιες φορές έχει δοθεί επιστημονική εξήγηση) συνεχίζουν να μας γοητεύουν. Εδώ θα βρεις πέντε από αυτά με αμιγώς ελληνικό ενδιαφέρον.

1. Η σπηλιά του Νταβέλη

Ακόμα και το όνομα της σπηλιάς αποτελεί μυστήριο. Για κάποιους είναι γνωστό ως σπήλαιο Πεντέλης, για άλλους ως σπήλαιο Αμώμων και για την πλειοψηφία του κόσμου ως σπηλιά του Νταβέλη.Ο Νταβέλης ήταν ένας λήσταρχος που έδρασε στην περιοχή τον 19 αιώνα, ωστόσο δεν υπάρχουν αποδείξεις πως γνώριζε το συγκεκριμένο σπήλαιο, το οποίο λέγεται πως χρησιμοποιούσε ως ορμητήριο. Είναι γνωστό ως σπήλαιο Αμώμων (άμωμος=ηθικά αμόλυντος), γιατί εκεί από τον 6ο μ.Χ. και για τους επόμενους δέκα αιώνες υπήρξε καταφύγιο ασκητών και μοναχών. Το σπήλαιο της Πεντέλης ήταν γνωστό από την αρχαιότητα, αφού αποτελεί τμήμα αρχαίου λατομείου μαρμάρου.Ο μύθος γύρω από το όνομά του αρχίζει να δημιουργείται την περίοδο της Χούντας. Η τότε κυβέρνηση άρχισε να κάνει κάποια έργα στην περιοχή τα οποία συνεχίστηκαν από τις επόμενες κυβερνήσεις μέχρι και τη δεκαετία του ’90. Τα έργα αυτά αλλοίωσαν το φυσικό τοπίο τόσο έξω όσο και μέσα στη σπηλιά και η μυστικότητα με την οποία έγιναν δημιούργησε θεωρίες συνομωσίας σχετικά με τον σκοπό που εξηπυρετούσαν.Με λίγο σχετικό ψάξιμο στο Ίντερνετ θα πέσεις πάνω σε αναφορές για ύπαρξη εξωγήινων στην περιοχή, για ανθρώπους που κατά τη διάρκεια των έργων πέθαναν από καλπάζοντα καρκίνο, για πυρηνικά όπλα, για απόκοσμα όντα, αλλά και για την ύπαρξη ισχυρών μαγνητικών πεδίων που κάνουν ηλεκτρικές συσκευές ν’ αναβοσβήνουν και αυτοκίνητα ν’ ανεβαίνουν γειτονική ανηφόρα με νεκρά.

2. Οι Δροσουλίτες στο Φραγκοκάστελο


Το Φραγκοκάστελο είναι μια περιοχή στα όρια του νομού Χανίων, στα Σφακιά, η οποία έχει πάρει το όνομά της από το ομώνυμο μεσαιωνικό κάστρο. Οι Δροσουλίτες -εκτός από τηλεοπτική σειρά της προηγούμενης δεκαετίας με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη- είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται στην περιοχή κάθε Μάιο.Σύμφωνα με αυτό, πάνω στα τείχη του κάστρου και στον γύρω κάμπο παρατηρούνται σκιές που θυμίζουν πολεμιστές και ιππείς με τις πανοπλίες και τα όπλα τους. Σύμφωνα με την παράδοση οι σκιές αποτελούν φαντάσματα της μάχης που έδωσαν εκεί στις αρχές του 19ου αιώνα ο Χατζημιχάλης Νταλιάνης με τους άντρες του κόντρα στους Οθωμανούς του Μουσταφά Ναϊλή Πασά, στα πλαίσια της ελληνικής επανάστασης και της επιθυμίας των Κρητικών να ενωθούν με την υπόλοιπη Ελλάδα. Σύμφωνα με πιο επιστημονικές εξηγήσεις το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα αντικατοπτρισμού ή οφθλαμαπάτης.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact