ΕΛΛΑΔΑ

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης του γνωστού Ρώσου ζωγράφου Ανατόλι Ασακώφ 24 – 29 Οκτ στην διεθνή βυζαντινή λέσχη

Σας προσκαλούμε στην έκθεση ζωγραφικής του γνωστού ρώσου ζωγράφου Ανατόλι ΑσακώφАнатолий Ашаков που θα γίνει στα γραφεία της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης (Χλόης 17 & Χαριλάου Τρικούπη, Κηφισιά). Διάρκεια της έκθεσης 24 – 29 Οκτωβρίου 2017.

Ο Ανατόλι Ασακώφ γεννήθηκε στη Ρωσία το 1958. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πετρώφ-Βόντκιν της πόλης Σαμάρα και έχει οργανώσει πολλές προσωπικές εκθέσεις στη Μόσχα και στη Πετρούπολη. Τα έργα του βρίσκονται στις προσωπικές συλλογές στη Ρωσία και στο εξωτερικό (Αμερική, Σουηδία, Γαλλία κλπ.)

Λίγα λόγια για τον ρώσσο ζωγράφο.

ΑΝΑΤΟΛΙ ΑΣΑΚΩΦ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
Καλλιτεχνική άποψη
Θεωρώ πως τη δεδομένη στιγμή της ανάπτυξής του ο κόσμος της τέχνης έχασε το Μεγάλο Λόγο, αποπλανήθηκε από τον αφρό των εφήμερων ψευδαισθήσεων. Το πινέλο σαν τον αθλητή επάνω στη χιονοσανίδα, παρασέρνεται από το κύμα των μάταιων αισθήσεων. Οι φαντασμαγορικές υποθέσεις, που είναι βγαλμένες από τα συντρίμμια της συνείδησης, τα παραμύθια των τυφλών σοφών, η διαστρεβλωμένη πραγματικότητα των άσχημων μορφών, πουδραρισμένη με την ψεύτικη χρυσή βαφή μας παρουσιάζει τα είδωλα υπό την υπόσταση της θείας αλήθειας. Το αόρατο πνεύμα που παρασύρθηκε από τα παιχνίδια του μυαλού με τις παγανιστικές μούσες των πολυπρόσωπων αισθημάτων, ψάχνει τις καινούριες μορφές, γεμίζοντας τες με τις παραμορφωμένες συνθέσεις.

Χορτασμένη και με βαριά σάρκα η ψυχή που ξυπνάει, βογκάει ψάχνοντας την αθανασία που της υποσχέθηκαν. Και σαν τον Θωμά που βυθίζει τα δάχτυλά του στις πληγές του αναστημένου Χριστού, θέλει να συνδεθεί με το Λόγο που νίκησε το θάνατο.

Ενώνοντας στους πίνακες την κοκάλινη φύση της γνώσης ραμμένη με την αιχμή του πινέλου που δεν περιέχει την ομορφιά του λόγου αλλά διασχίζει τις εικόνες του χρόνου. Λειτουργεί με τη βοήθεια των διανοητικών οργάνων και εγώ θέλω να επαναφέρω στο διάλογο περί συμβόλων και λεκτικών μορφών τις μεταφυσικές εικόνες της αντικειμενικής πραγματικότητας.

ΑΝΑΤΟΛΙ ΑΣΑΚΩΦ

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος – www.fnews.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact