ΔΙΑΦΟΡΑ

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα

Ο εκπληκτικός κόσμος της μαγείας προσελκύει τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες. Ως παιδιά, όλοι αγαπούσαμε τα μαγικά κόλπα και παρ’ όλο που μεγαλώσαμε συνεχίζουμε να εντυπωσιαζόμαστε από ένα καλό μαγικό κόλπο..

Οι γρήγορες κινήσεις των χεριών, η προσεκτική προετοιμασία και η πολύωρη πρακτική είναι σχεδόν όλα όσα χρειάζεται ένας μάγος για να κάνει τα πιο πετυχημένα κόλπα. Υπάρχουν βέβαια κι άλλα πολλά ταχυδακτυλουργικά μυστικά πίσω από τα μαγικά κόλπα, τα οποία θέλαμε να ξέρουμε από όταν ήμασταν παιδιά.

Το παρακάτω άρθρο θα ικανοποιήσει και με το παραπάνω την παιδική σας περιέργεια!

Ποτήρι χωρίς πάτο

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα - Εικόνα1

Το κόλπο περιλαμβάνει 4 διαφανή ποτήρια. Κάθε ένα από αυτά είναι διπλάσιο από το προηγούμενο. Το μικρότερο είναι γεμάτο με γάλα. Ο μάγος ρίχνει το γάλα στο ποτήρι που έχει διπλάσιο μέγεθος και … το γάλα γεμίζει εντελώς το δεύτερο ποτήρι. Στη συνέχεια ρίχνει το γάλα στο τρίτο ποτήρι και το γάλα διπλασιάζεται ξανά σε όγκο.

Πώς γίνεται: Υπάρχει ένας συμπαγής πλαστικός κύλινδρος που γεμίζει το κέντρο κάθε ποτηριού. Ωστόσο, αφήνει ένα στενό κανάλι γύρω από τα τοιχόματα. Έτσι, το γάλα δεν διπλασιάζεται, αλλά γεμίζει ένα ειδικά σχεδιασμένο χώρο, που είναι χωρητικότητας μόνο 230 γρ..

Φορτηγό περνάει πάνω από ανθρώπινο σώμα

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα - Εικόνα2

Ο μάγος (ή, στην περίπτωση αυτή, η ελκυστική βοηθός του) βρίσκεται ξαπλωμένη κάτω κι ετοιμάζεται να την διαπεράσει ένα τεράστιο φορτηγό. Μοιάζει να περνάει από πάνω της , αλλά μαγικά δεν τραυματίζεται.

Πώς γίνεται: Όταν εκτελείται αυτό το τέχνασμα, ο μάγος βασίζεται πλήρως στους νόμους της φυσικής. Τοποθετήθηκαν στο εσωτερικό του φορτηγού αντίθετα βάρη, που απλώς μετατόπισαν την ισορροπία του, έτσι ώστε οι τροχοί στην ελαφρύτερη πλευρά του φορτηγού να αγγίζουν μόνο επιφανειακά τη βοηθό του μάγου χωρίς να την τραυματίζουν.

Λαμπτήρας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα - Εικόνα3

Ένας εντελώς συνηθισμένος λαμπτήρας που αποσυνδέεται από το ρεύμα αναβοσβήνει στο χέρι του μάγου. Πώς είναι δυνατό αυτό; Δεν χρειάζεται μόνο το… μαγικό χέρι, αλλά και κάποια φαντασία κι επινοητικότητα.

Πώς γίνεται: Το φως προέρχεται από ένα μικρό gadget που είναι κρυμμένο στο χέρι του μάγου. Είναι μια απλή λάμπα LED που αναβοσβήνει με μπαταρία. Ο μάγος μπορεί να την ενεργοποιήσει όποτε θέλει. Από μπροστά, φαίνεται σαν ο λαμπτήρας να φωτίζεται με τη βοήθεια κάποιας μαγικής δύναμης.

6. Ο άνθρωπος που κόβεται στα δύο

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα - Εικόνα4

Ο μάγος μοιάζει σαν να κόπηκε στη μέση και τώρα να κρατά τα πόδια του.

Πώς γίνεται: Αυτή δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο μια οπτική ψευδαίσθηση. Εάν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορεί να παρατηρήσετε ότι ο άνθρωπος κρατά τα πλαστικά πόδια μιας κούκλας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να κρατήσει σωστή στάση σώματος και να φορέσει φαρδιά ρούχα για να κρύψει όλα τα μυστικά του.

5. Σύνδεση δαχτυλιδιών

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα - Εικόνα5

Ο μάγος αρχίζει με το να σας δείχνει ότι οι 3 δακτύλιοι είναι σταθεροί. Ένα δευτερόλεπτο αργότερα, ενώνει με κάποιον τρόπο 2 από αυτούς μαζί και στη συνέχεια τους χωρίζει μαγικά. Μαγεία!

Πώς γίνεται: Είναι πραγματικά απλό, επειδή υπάρχει ένα μικρό κενό σε ένα από τα δαχτυλίδια, το οποίο κρύβεται μέσα στην παλάμη του χεριού του. Παρόλο που φαίνεται ότι τα δαχτυλίδια συνδέονται μεταξύ τους, ήταν αποσυνδεμένα μια στιγμή νωρίτερα.

4. Εξαφάνιση περιστεριών

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα - Εικόνα6

Ο μάγος ανοίγει το ειδικό κουτί και τοποθετεί ένα περιστέρι μέσα. Στη συνέχεια κλείνει το καπάκι. Λέει ένα μαγικό ξόρκι και … ο μάγος ανοίγει το κουτί και δίνει το καπάκι στη βοηθό του. Πού είναι τώρα το περιστέρι; ‘Εφυγε!

Πώς γίνεται: Είναι όλα μέσα στο μαγικό καπάκι. Έχει ένα μυστικό χώρισμα όπου το περιστέρι είναι κρυμμένο. Ο μάγος πρέπει απλά να βεβαιωθεί ότι ο βοηθός κρύβει το μυστικό αυτό χώρισμα.

3. Απαλλαγή από τη βαρύτητα

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα - Εικόνα7

Αναμφισβήτητα, ο Michael Jackson ήταν ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές και χορευτές στον κόσμο, αλλά η εμφάνισή του στο μουσικό βίντεο Smooth Criminal άφησε όλους τους οπαδούς του με μία μόνο ερώτηση: Πώς έκανε αυτή την εκπληκτική κλίση προς τα εμπρός;

Πώς γίνεται: Το μυστικό εδώ είναι τα ειδικά σχεδιασμένα παπούτσια του με μηχανισμό πρόσδεσης. Μια ειδική υποδοχή στο κάτω μέρος της φτέρνας που συνδέεται με έναν στύλο στο πάτωμα, οπότε ο Michael μπορούσε εύκολα να υποστηρίξει το σωματικό του βάρος ακόμα κι όταν εκτελούσε αυτήν την χορευτική κίνηση.

2. Ψάρεμα τραπουλόχαρτου

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα - Εικόνα8

Ο μάγος ζητά από έναν εθελοντή να πάρει ένα τυχαίο τραπουλόχαρτο και το δείχνει στο ακροατήριο. Ας πούμε ότι ήταν  6 κούπες. Στη συνέχεια, ο εθελοντής τοποθετεί τυχαία το τραπουλόχαρτο πίσω.

Ο μάγος ρίχνει όλες τις κάρτες μέσα σε ένα καπέλο. Στη συνέχεια, παίρνει ένα απλό σχοινί. Ρίχνει το άκρο του σχοινιού στο καπέλο και … κάπως βγάζει την κάρτα που είχε πάρει πριν ο εθελοντής. Οι 6 κούπες!

Πώς γίνεται: Πρώτα απ ‘όλα, η τράπουλα περιέχει 52 ίδια φύλλα, 6 κούπες. Δεύτερον, μέσα στο καπέλο, μία από τις 6 καρδιές είναι ήδη δεμένη με ένα μικρό κομμάτι σχοινιού με έναν ισχυρό μαγνήτη στην άκρη. Το σχοινί που ο μάγος βάζει μέσα στο καπέλο έχει επίσης έναν μαγνήτη στην άκρη του. Οι δύο μαγνήτες έλκονται κι έτσι παίρνετε το χαρτί σας.

1. Ο άνθρωπος που ανυψώνεται

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα - Εικόνα9

Ορισμένοι πιστεύουν ότι οι ειδικές τεχνικές διαλογισμού επιτρέπουν στους ανθρώπους να ανυψώνονται. Αλλά αν δείτε έναν μάγο του δρόμου να είναι ντυμένος ως μοναχός που αιωρείται στον αέρα, μην πιστέψετε στα μάτια σας.

Πώς γίνεται: Για να ανυψωθεί στον αέρα, ο μάγος χρησιμοποιεί απλά μια ειδική μεταλλική κατασκευή κρυμμένη κάτω από τα φαρδιά ρούχα του.

Πηγή:  diaforetiko.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact