ΕΛΛΑΔΑ

Ταχύπλοο σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα

Μία ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Αίγινα, καθώς η βόλτα στη θάλασσα έμελλε να στερήσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

Περίπου στη 1 το μεσημέρι ένα ένα ταχύπλοο, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εμβόλισε με μεγάλη ταχύτητα τουριστικό σκάφος που μετέφερε τουρίστες από την Πέρδικα στο νησάκι της Μονής.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μετά τη σύγκρουση των δύο σκαφών οι περίπου 20 επιβάτες του μικρού τουριστικού έπεσαν στη θάλασσα. Αρχικά οι πληροφορίες του Λιμενικού ανέφεραν ότι τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου όμως ο τραγικός απολογισμός αυξήθηκε. Βάσει αυτών υπάρχει και τέταρτος νεκρός μέσα στο βυθισμένο τουριστικό σκάφος σε βάθος 20 μέτρων και αυτήν την ώρα βρατραχάνθρωποι του Λιμενικού προσπαθούν να ανασύρουν τη σορό του άτυχου άνδρα.

Νεκροί είναι ο χειριστής τους τουριστικού σκάφους, ένα παιδάκι 9 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 17 άνθρωποι (τρεις νεκροί και 14 σώοι) από τη θάλασσα της Αίγινας. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε τραυματίες. Μια 28χρονη γυναίκα έχει ακρωτηριαστεί στην αριστερή κάτω κνήμη, ενώ ένα 16χρονο παιδί πάσχει από επαπειλούμενο αεραγωγό και τρεις ακόμη τραυματίες μεταφέρονται άμεσα με ταχύπλοο από την Αίγινα στον Πειραιά και στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται καθώς δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ανθρώπων που ήταν μέσα στο τουριστικό σκάφος. «Είμαστε ακόμη σε διαδικασία έρευνας», αναφέρει το Λιμενικό. Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχει και ένα ελικόπτερο S-70B Aegean Hwk του Πολεμικής Αεροπορίας. Πλήρωμα του ΕΚΑΒ από την Αθήνα μεταβαίνει στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας. Εκεί, στο Κέντρο Υγείας, έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιποι επιβάτες του τουριστικού, οι οποίοι έχουν μικροτραυματισμούς αλλά κυρίως έχουν υποστεί ισχυρό σοκ. Στην Αίγινα μεταβαίνει και ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό το ταχύπλοο, 8 μέτρων και με ισχυρές μηχανές και καμπίνα, κινείτο με μεγάλη ταχύτητα και έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα, κόβοντας την στη μέση. Ο χειριστής του ταχύπλοου, στο οποίο επέβαινε άλλο ένα άτομο, συνελήφθη και κρατείται στο Λιμεναρχείο Αίγινας.

O άνδρας δήλωσε πως δεν κατάλαβε πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό. «Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα» είπε.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα στην τηλεόραση του MEGA: «Εμείς περιμέναμε να πάμε στη Μονή. Ξαφνικά είδαμε το καΐκι να έχει διαλυθεί. Τρέξαμε κατευθείαν να βγάλουμε τους ανθρώπους. Η εικόνα ήταν τραγική. Άλλοι ήταν μέσα στη θάλασσα, άλλοι κολυμπούσαν και άλλοι είχαν πνιγεί», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Λώλης και πρόσθεσε: «Αυτούς που είδα εγώ μέσα στο νερό ήταν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι. Τους πετάξαμε σωσίβια στη θάλασσσα. Όσοι είχαν τις αισθήσεις του προσπαθούσαν να κολυμπήσουν. Όσοι δεν είχαν τις αισθήσεις τους, τους ανεβάσαμε στο σκάφος και τους κάναμε μαλάξεις».

Όσο για το πώς συνέβη η σύγκρουση, το μοναδικό που είπε ο κ. Λώλης ήταν ότι «εμείς ταχυπλοο δεν είδαμε, δεν ξέρουμε που είναι μπορεί στον πάτο της θάλασσας».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact