ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι τελευταίες στιγμές του Αδόλφου Χίτλερ – Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον σωματοφύλακά του

Άκρως ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από τις τελευταίες στιγμές του Αδόλφου Χίτλερ, καθώς επίσης και στοιχεία για την σχέση του με την ερωμένη του, Εύα Μπράουν, αλλά και την αλήθεια πίσω από την προσπάθεια για σύναψη ειρήνης με την Αγγλία που έκανε ο Ρούντολφ Ες, κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αποκαλύπτονται στο βιβλίο του ανθρώπου που βρήκε τον Χίτλερ νεκρό.

Ιστορικά ντοκουμέντα

Ο λόγος για τον προσωπικό σωματοφύλακα του ανθρώπου που άλλαξε για πάντα τον κόσμο, ο οποίος ονομαζόταν Rochus Misch, στο βιβλίο του οποίου υπάρχει και μια σειρά φωτογραφιών από την προσωπική ζωή του γερμανού δικτάτορα και των ανθρώπων που τον ζούσαν καθημερινά.

Οι φωτογραφίες αυτές απεικονίζουν τον Χίτλερ και τη Μπράουν να χαλαρώνουν στο Berghof, την προσωπική κατοικία του Χίτλερ, ενώ στο επίμαχο βιβλίο, που έχει τον τίτλο «Η τελευταία μαρτυρία του Χίτλερ» αποκαλύπτονται άγνωστες -μέχρι τώρα- πτυχές της ζωής του φασίστα που έσυρε ολόκληρο τον κόσμο στον παρανοϊκό του πόλεμο…


Το τέλος

Ο Misch πέθανε το 2013 στο Βερολίνο, σε ηλικία 96 ετών, ενώ ο εκδότης του βιβλίου, Martin Mace, είπε ότι στις 30 Απριλίου του 1945, ο Rochus Misch βρισκόταν σε ένα κρησφύγετο του Χίτλερ, όταν έλαβε ένα μήνυμα από τον στρατάρχη του Γ” Ράιχ, Βίλχελμ Κάιτελ.

Έλεγε ότι απέτυχε να διασπάσει το «τείχος» της Σοβιετικής Ένωσης στο Βερολίνο και πως το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ταυτόχρονα πολύ κοντά και αναπόφευκτο.

«Λίγο αργότερα, ο Misch άκουσε τον Χίτλερ να μιλάει σιγά στο επιφανές μέλος των Ναζί, Μάρτιν Μπόρμαν, αλλά και σε άλλους. Κοίταξε και είδε τον Χίτλερ να μπαίνει σε ένα δωμάτιο, ενώ η Εύα, πλέον κυρία Χίτλερ, τον ακολούθησε«, αναφέρει ο εκδότης.

«Είδε τον Ότο Γκιούνσε, τον υπασπιστή του Φύρερ, να κλείνει την πόρτα πίσω από το νεόνυμφο ζευγάρι. Ο Γκιούνσε είπε στον Misch ότι το αφεντικό δεν ήθελε να τον ενοχλήσουν. Ο Χίτλερ αντάλλαξε μια χειραψία με τον Γκιούνσε και του είπε πως όλοι οι στρατιώτες είχαν επελευθερωθεί από τον όρκο της πίστης τους. Ο Χίτλερ είχε ήδη πει στον υπασπιστή του πως δεν ήθελε να κακοποιηθεί δημόσια, όπως είχε ήδη γίνει με το πτώμα του Μουσολίνι και πως ήθελε να το κάψουν. Αυτό είχε ήδη κανονιστεί από τον Γκιούνσε και έναν άνθρωπο των SS. Όλοι στο κρησφύγετο περίμεναν νευρικά. Τότε, επικράτησε μια αναταραχή. Η πόρτα του δωματίου άνοιξε και ο Misch κοίταξε μέσα», συμπληρώνει ακόμη ο εκδότης.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact