ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετραήμερο δημόσιο πένθος για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Από χθες στην Αραβαντινού, εκεί που έζησε και άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώην πρωθυπουργός το κλίμα είναι βαρύ

O τελευταίος επιζών της μεγάλης γενιάς πολιτικών που σημάδεψαν τα μεταπολεμικά χρόνια της χώρας, o Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, στα 99 του χρόνια.

Άφησε την τελευταία του πνοή στη 01.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, 29 Μαΐου 2017 με την οικογένειά του να γνωστοποιεί το δυσάρεστο γεγονός με μια λιτή ανακοίνωση: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή στη μία μετά τα μεσάνυχτα, περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν».

Από χθες στην Αραβαντινού, εκεί που έζησε και πέθανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το κλίμα είναι βαρύ, όπως και στη Νέα Δημοκρατία.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών η κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση:

Κατά την κηδεία του θα αποδοθούν οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Πρωθυπουργό. Θα τηρηθεί τετραήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του. Θα αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των Δημοσίων Καταστημάτων της Χώρας, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών από σήμερα έως και την ημέρα της κηδείας του.

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ. θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα αύριο Τετάρτη, λίγες ώρες πριν από την εξόδιο ακολουθία.

Η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, θα τελεστεί την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 15:00, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού.

Η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιερά Μητρόπολη, την ίδια μέρα από τις 07:00 έως τις 13:30.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00.

Από χθες, Δευτέρα 29 Μαΐου, άνοιξε βιβλίο συλλυπητηρίων στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο.

Επιθυμία του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν, αντί στεφάνων, οι δωρεές εις μνήμην να δοθούν προκειμένου να γίνει δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη.

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αποχαιρέτησε» τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

«Σε ευχαριστώ για όλα», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο μήνυμά του, το οποίο συνοδευόταν από μία φωτογραφία του ίδιου από τα παιδικά του χρόνια με τον πατέρα του.

«Με την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κλείνει ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία αυτού του τόπου. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους διαμορφωτές της νεότερης Ελλάδας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στο συλλυπητήριο μήνυμά του μετά την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact