ΚΟΣΜΟΣ

Θανατική ποινή αποφάσισαν οι ένορκοι για τον βασανιστικό θάνατο παιδιού

Θανατική ποινή ήταν η απόφαση των ενόρκων σε αμερικανικό δικαστήριο όπου εκδικαζόταν η υπόθεση του άγριου βασανισμού ενός 8χρονου αγοριού από τον σύντροφο της ίδιας του της μητέρας.

Με την ετυμηγορία ολοκληρώθηκε και η εκδίκαση της υπόθεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ένορκοι άκουσαν σοκαριστικά γεγονότα για τα όσα πέρασε ο 8χρονος Γκάμπριελ Φερνάντεζ στα χέρια του 37χρονου Ισαούρο Αγκίρε. Ο τελευταίος στεκόταν πάλι ανέκφραστος την ώρα που η ποινή του ανακοινωνόταν.

Όταν το ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι του παιδιού στις 22 Μαΐου του 2013, οι νοσηλευτές τον βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις του και με το κρανίο του ανοιγμένο, τα πλευρά του σπασμένα, με εγκαύματα και μελανιές στο σώμα του. Το αγόρι πέθανε δύο μέρες αργότερα στο νοσοκομείο όταν και αποφασίστηκε να βγει από τη μηχανική υποστήριξη.

Θανατική ποινή αποφάσισαν οι ένορκοι για τον βασανιστικό θάνατο παιδιού - Εικόνα

Στη διάρκεια της δίκης, ο εισαγγελέας Τζόναθαν Χατάμι ανέφερε απευθυνόμενος προς τους ενόρκους πως στη διάρκεια των μηνών πριν από τον θάνατο του παιδιού, ο κατηγορούμενος ανάγκαζε τον Γκάμπριελ να τρώει περιττώματα από γάτες αλλά και τον ίδιο του τον εμετό. Το αγόρι κοιμόταν σε έναν μικρό χώρο, με τα χέρια του δεμένα με χειροπέδες και με μια κάλτσα στο στόμα του.

«Κανένας άνθρωπος με καρδιά και ψυχή δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό σε ένα αθώο μικρό παιδί», είπε ο Χατάμι, υποστηρίζοντας ότι ο Αγκίρε μισούσε το παιδί επειδή υποψιαζόταν ότι ήταν ομοφυλόφιλο.

Ο θάνατος του Γκάμπριελ το 2013 είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα και σε βάρος των κοινωνικών υπηρεσιών, που επέτρεψαν στο παιδί να παραμείνει στο σπίτι με τη μητέρα του και τον φίλο της παρά το γεγονός ότι είχαν γίνει έξι έρευνες για κακομεταχείριση, οποίες αφορούσαν τη μητέρα. Η τελευταία κατηγορείται επίσης για ανθρωποκτονία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact