ΚΟΣΜΟΣ

Θρασύτατοι εγκληματίες που μήνυσαν τα ίδια τους τα θύματα!

Περιπτώσεις που η παρανομία αποκτά άλλη διάσταση

Το έγκλημα, όποια μορφή και αν έχει αυτό, αφήνει πάντα πίσω του θύματα, που για μια ζωή παλεύουν να ξεπεράσουν αυτό που τους συνέβη. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις όπου εγκληματίες βάζουν σκοπό της ζωής τους να μην αφήσουν τα θύματά τους να ηρεμήσουν υπενθυμίζοντάς τους ξανά και ξανά όσα τραγικά τους προκάλεσαν.

Στις παρακάτω περιπτώσεις οι θρασύτατοι εγκληματίες αφού εξαπάτησαν, αποπειράθηκαν να ληστέψουν ή ακόμα και να σκοτώσουν υπέβαλαν μήνυση στα θύματα, κατηγορώντας τα για τους τραυματισμούς ακόμα και για την ψυχική αναστάτωση που τους προκάλεσαν!

Οι δικαστές μπορεί να απορρίπτουν τις αιτιάσεις τους, αλλά οι εγκληματίες έχουν καταφέρει να φέρουν στις μνήμη των θυμάτων τους τα όσα τραγικά βίωσαν στα χέρια τους.

Mark Gilbert

shutterstock569695963

Έξαλλος έγινε το 2008 ο επιχειρηματίας Simon Cremer όταν διαπίστωσε ότι ένας από τους υπαλλήλους του, ο Mark Gilbert,, είχε βγάλει στο όνομά του μια εταιρική επιταγή και είχε εξαργυρώσει ένα μεγάλο ποσό. Αποφάσισε λοιπόν να τον τιμωρήσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο, που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα του γύριζε μπούμερανγκ. Κρέμασε στο λαιμό του Μαρκ μια ταμπέλα που έγραφε: «Κλέφτης. Έκλεψα 845 δολάρια και είμαι στο δρόμο προς το αστυνομικό τμήμα».

Η Αστυνομία άφησε ελεύθερο τον υπάλληλο με μια απλή σύσταση, ενώ ο επιχειρηματίας συνελήφθη για παράνομη κράτηση και σύλληψη υπαλλήλου. Ο Gilbert δεν είχε κανένα σκοπό να αφήσει έτσι τη συμπεριφορά του εργοδότη του. Μήνυσε τον Cremer γιατί έχασε το εισόδημά του για δύο χρόνια και γιατί αναγκάστηκε να κάνει ψυχοθεραπεία για να αντιμετωπίσει αυτό που του είχε συμβεί. Τελικά ο επιχειρηματίας κατέληξε σε διακανονισμό καθώς μια δικαστική διαμάχη θα τον κατέστρεφε επιχειρηματικά, αποζημιώνοντας τον υπάλληλο με το… μακρύ χέρι.

Brendon Fearon

shutterstock336655139

To 1999 ο Brendon Fearon και ο Fred Barras μπούκαραν στο σπίτι του Tony Martin, έχοντας βάλει στο μάτι τις πολύτιμες αντίκες του. Το θύμα άκουσε τους κλέφτες να εισβάλουν στο σπίτι του και ήταν αποφασισμένος να τους αντιμετωπίσει καθώς είχε πέσει θύμα ληστείας άπειρες φορές. Πήρε το -χωρίς άδεια- όπλο του και κατέβηκε τις σκάλες. Σύντομα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές, τους οποίους δεν δίστασε να πυροβολήσει. Ο Barras έπεσε νεκρός, ενώ ο έτερος κλέφτης κείτονταν στο έδαφος πυροβολημένος στο πόδι.

Θύτης και θύμα συνελήφθησαν. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια για ληστεία και ο δεύτερος καταδικάστηκε σε ισόβια για δολοφονία. Έκανε έφεση, η ποινή του μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας και τελικά φυλακίστηκε για πέντε χρόνια.

Ο ληστής μήνυσε το θύμα ζητώντας του αποζημίωση 12.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι μετά τον πυροβολισμό δεν μπορούσε να απολαύσει το σεξ και τις πολεμικές τέχνες και έπρεπε να αντιμετωπίσει το μετατραυματικό στρες. Το θύμα, ο Martin, τον μήνυσε για τις ζημιές που του προκάλεσε. Στο τέλος και οι δύο απέσυραν τις μηνύσεις τους.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact