ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίλερ με τα απόρρητα έγγραφα του Λοβέρδου – Απειλεί ο Βούτσης να μη διαρρεύσουν

Οι Αποκαλύψεις Λοβέρδου για την πώληση όπλων στην Σ. Αραβία προκαλεί σεισμό…

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσε η χθεσινή κατάθεση στη Βουλή απόρρητων εγγράφων που αφορούν την πώληση εξοπλιστικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία, από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδο.

Το θέμα που ανέκυψε συζητήθηκε εκτενώς στη Διάσκεψη των Προέδρων που αποφάσισε κατά πλειοψηφία, μετά το σχετικό αίτημα του Αλέξη Τσίπρα, τη μετάθεση για τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Αυτό έγινε λόγω και του κλίματος που είχε καλλιεργηθεί σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση, ότι ο πρωθυπουργός είναι «κρυπτόμενος» και «μη αλληλέγγυος» προς τον Πάνο Καμμένο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, εξέφρασε την ελπίδα τα απόρρητα έγγραφα να μην διαρρεύσουν στον Τύπο, προειδοποιώντας μάλιστα με προσφυγή στη Δικαιοσύνη όποιον το πράξει. «Αν υπάρξει διαρροή θα ευθύνεται εκείνος στον οποίο καταλήξει η Δικαιοσύνη στον ανώτατο βαθμό», είπε και διαβεβαίωσε πως η Βουλή έχει περιφρουρηθεί θεσμικά και επιχειρησιακά, καθώς φοβήθηκε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ως όχημα διαρροής.

Τα απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος τοποθετήθηκαν από τον προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη σε φάκελο, σφραγίστηκαν και παραδόθηκαν προς φύλαξη στη Γενική Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Έργου. Ανοίχθηκαν σήμερα παρουσία όλων των βουλευτών στη Διάσκεψη των Προέδρων και σύμφωνα με τον κ. Βούτση θα παραδοθούν στην κατά το νόμο αρμόδια Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης.

Επί του ζητήματος «δεν εγέρθησαν αμφισβητήσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, χαρακτηρίζοντας «τουλάχιστον ακατανόητη» την ενέργεια του κ. Λοβέρδου.

Σήμερα, οι κ.κ. Γεωργιάδης και Θεοχαρόπουλος ζήτησαν απόδοση των εγγράφων, αλλά δεν τους δόθηκαν, ενώ έντονα αντιδρά ο γραμματέας της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, σε όσα γράφονται περί συμφωνίας του ιδίου στην απαγόρευση πρόσβασης των βουλευτών σε απόρρητα έγγραφα.

«Είναι εντελώς ανυπόστατα και προβοκατόρικα τα όσα διαρρέονται σχετικά με την τοποθέτησή μου στη σημερινή διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου υποστήριξα ξεκάθαρα ότι οι βουλευτές έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν γνώση του περιεχομένου εγγράφων με χαρακτηρισμό απόρρητο, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν» τόνισε με γραπτή δήλωσή του.

Σε ότι αφορά στην αναβολή της συζήτησης για την επίκαιρη επερώτηση υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΟΤΑΜΙ και οι ΑΝΕΛ (με τον Θ. Παπαχριστόπουλο να ψηφίζει «παρών»), το ΚΚΕ να αποχωρεί καταγγέλλοντας «παιχνίδι κάλπικης αντιπαράθεσης», ενώ καταψήφισαν η ΝΔ και η ΔΗΣΥ.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact