ΚΟΣΜΟΣ

Το ρατσιστικό σχόλιο που εξόργισε την Timberland -Η συνεργασία που διέκοψε

Η παγκοσμίου φήμης εταιρεία ρούχων Timberland διέκοψε τη συνεργασία της με την APC όταν ο ιδρυτής της δεύτερης, Ζαν Τουιτού προέβη σε μία ιδιαίτερα προσβλητική κίνηση στην παρουσίαση της κολεξιόν του για το φθινόπωρο του 2015 στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα.

Κρατώντας μια πινακίδα που έγραφε, «Last Nigga’s in Paris» (αναφορά στο ομώνυμο τραγούδι του Κάνι Γουέστ) ο Τουιτού εξήγησε ότι η συνεργασία της APC με την Timberland είναι «ένα πολύ ισχυρό σημαίνον του γκέτο».

Η Timberland επέλεξε να «τερματίσει αμέσως» τη συνεργασία της με την APC, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας τους για μία σειρά υποδημάτων που είχε προγραμματιστεί για το φθινόπωρο.

Ο πρόεδρος της Timberland, Στιούαρτ ΓΟυίτνεϊ, είπε μιλώντας στο Racked: «Χθες μάθαμε για τις προσβλητικές δηλώσεις του Ζαν Τουιτού στην επίδειξη μόδας στο Παρίσι. Επιλέξαμε να διακόψουμε αμέσως τη συνεργασία μας με την APC, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για τη σειρά υποδημάτων που είχε προγραμματιστεί για το φθινόπωρο. Με απλά λόγια, αυτό το είδος της γλώσσας και της προσέγγισης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες μας. Η Timberland επιδιώκει να συνεργαστεί με σχεδιαστές και εμπορικά σήματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των τάσεων του τρόπου ζωής και συμμερίζονται τις αξίες μας. Δεν ανεχόμαστε προσβλητική γλώσσα ή φυλετική δυσφήμηση οποιουδήποτε είδους που συνδέεται με το σήμα της Τimberland».

Από την πλευρά του ο Τουιτού ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλλει κανέναν. Σε πρόσφατη δήλωση του εξηγεί ότι έκανε απλώς μια αναφορά σε δύο σημεία της σύγχρονης κουλτούρας. Το ένα ήταν το τραγούδι των Κανι Γουεστ και Jay-Z «nigga’s in Paris» και το δεύτερο η ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι «Last Tango in Paris».

«Η σύνδεση αυτή χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη συλλογή και σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό να προσβάλει» τονίζει.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact