ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος: 132 επιβάτες της Frontier Airlines πιθανόν μολύνθηκαν από Έμπολα

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη πως η δεύτερη νοσοκόμα που προσβλήθηκε από τον ιό του Έμπολα μία ημέρα πριν την παρουσίαση των πρώτων συμπτωμάτων του ιού-στις 13 Οκτωβρίου δηλαδή-είχε πετάξει με πτήση της Frontier Airlines από το Κλίβελαντ του Οχάιο, στο Ντάλας.

Έτσι, τόσο οι υγειονομικές αρχές όσο και οι ιθύνοντες της αεροπορικής εταιρείας προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν τους 132 επιβάτες που ταξίδεψαν μέσα στο αεροσκάφος. Όπως ανέφερε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σε ανακοίνωσή του, η νοσοκόμα δεν έδειξε συμπτώματα κατά τη διάρκεια της πτήσης, σύμφωνα με τα μέλη του πληρώματος.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Δρ. Τόμας Φρίντεν εξέφρασε σήμερα την πεποίθησή του ότι ο κίνδυνος μόλυνσης για τους άλλους επιβαίνοντες στην πτήση της Frontier Airlines από το Κλίβελαντ στο Ντάλας-Φορτ Ουόρθ, που πήρε η 29χρονη Άμπερ Βίνσον, η δεύτερη νοσηλεύτρια από το Ντάλας που έχει προσβληθεί από τον Έμπολα, είναι πολύ χαμηλός.

Ο Φρίντεν ανέφερε ότι η νοσοκόμα είχε ταξιδέψει στο Οχάιο πριν γίνει γνωστό ότι μια άλλη νοσηλεύτρια στο Texas Health Presbyterian Hospital στο Ντάλας εμφάνισε συμπτώματα του Έμπολα. Οι δύο νοσοκόμες οι οποίες μολύνθηκαν είχαν φροντίσει τον Τόμας Έρικ Ντάνκαν, τον Λιβεριανό ασθενή που απεβίωσε και ήταν το πρώτο πρόσωπο που διαγνώστηκε πως προσβλήθηκε από Έμπολα στις ΗΠΑ.

Ο Φρίντεν πρόσθεσε ότι η Βίνσον παρακολουθούσε τον εαυτό της ώστε να διαπιστώσει αν έχει πιθανά συμπτώματα του ιού και ότι παρέλειψε να αναφέρει το γεγονός ότι ανέβασε ελαφρώς πυρετό — 37,5°— προτού αναχωρήσει για το Ντάλας.

Εξαιτίας αυτού, τόνισε ο Φρίντεν, «δεν θα έπρεπε να της δοθεί η δυνατότητα να ταξιδέψει με μια εμπορική πτήση». Αλλά ακόμα κι έτσι, συνέχισε ο Δρ. Φρίντεν, ο κίνδυνος για τους επιβάτες είναι «πολύ χαμηλός» διότι δεν έκανε εμετό, ούτε αιμορράγησε κατά την πτήση.

Ο Φρίντεν επισήμανε ότι προληπτικά το CDC επιδιώκει να επικοινωνήσει, να πάρει συνεντεύξεις και εάν χρειάζεται να εξετάσει τους επιβάτες και όποια πρόσωπα ήλθαν σε επαφή με τη Βίνσον.

Έκτακτη σύσκεψη του Ομπάμα μετά το δεύτερο κρούσμα

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανέβαλε εκτάκτως σήμερα το ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στο Νιου Τζέρσεϊ και στο Κονέτικατ στο πλαίσιο της εκστρατείας του Δημοκρατικού Κόμματος προκειμένου να παραμείνει στον Λευκό Οίκο και να συγκαλέσει μια υψηλού επιπέδου σύσκεψη για την επιδημία του ιού Έμπολα.

«Αργότερα το απόγευμα (ώρα Ουάσιγκτον) ο πρόεδρος θα συγκαλέσει στο Λευκό Οίκο σύσκεψη της κυβερνητικής ομάδας συντονισμού για το ξέσπασμα της επιδημίας Έμπολα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ. Μόλις μια ημέρα νωρίτερα ο πρόεδρος Ομπάμα είχε δηλώσει ότι οι υποδομές των αμερικανικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας είναι τέτοιες ώστε μια επιδημία του ιού Έμπολα είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όμως η αναβολή του ταξιδιού του αμερικανού προέδρου σήμερα δείχνει το επίπεδο της ανησυχίας που επικρατεί στο Λευκό Οίκο μετά τις πληροφορίες για την ύπαρξη και δεύτερου κρούσματος θετικού στον ιό Έμπολα, στο Ντάλας του Τέξας.

Η 29χρονη νοσοκόμα Άμπερ Βίνσον είναι και αυτή, όπως και η πρώτη ασθενής, μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού στο Ντάλας του Τέξας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact