ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στο Λονδίνο: Τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες μετά από διπλή επίθεση

Ανατριχίλα προκαλούν οι πρώτες εικόνες με ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος

Συναγερμός στην αστυνομία έχει σημάνει στη βρετανική πρωτεύουσα, μετά το φερόμενο ως τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στο κοινοβούλιο.

Με τις ως τώρα πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, έπεσαν πυροβολισμοί έξω από το κοινοβούλιο, έπειτα από την επίθεση ενός άνδρα,

Οι αρχές, όπως έγινε γνωστό, αντιμετωπίζουν και τα δύο περιστατικά ως τρομοκρατικές επιθέσεις. Εν τω μεταξύ, ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται σταθμευμένο έξω από την βρετανική Βουλή, έχει κριθεί ως ύποπτο και οι αρχές αναμένεται να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο αρχηγός της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δήλωσε πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν στην επίθεση έξω από το κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου. Όπως τόνισε, ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ο δράστης της επίθεσης, με τις αρχές να εκτιμούν ότι είναι και ο μοναδικός.

Ένας αστυνομικός είναι επίσης μεταξύ των ανθρώπων που σκοτώθηκαν, από το μαχαίρι του δεράστη, αυτό μετέδωσε το BBC επικαλούμενο έναν βουλευτή ο οποίος προσπάθησε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στο θύμα.

Ενώ σύμφωνα με δηλώσεις δημοσιογράφου του BBC μία γυναίκα είναι νεκρή.

Λίγες στιγμές αργότερα, έπεσε με το όχημα στα κιγκλιδώματα έξω από το κοινοβούλιο. Ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο και τρέχοντας πέρασε την πύλη του κοινοβουλίου κρατώντας μαχαίρι. Πρόλαβε να τραυματίσει έναν αστυνομικό, πριν πέσει νεκρός από τους πυροβολισμούς των ανδρών της ασφάλειας. Τόσο ο αστυνομικός όσο και ο δράστης είναι τραυματίες και μεταφέρθηκαν στα ασθενοφόρα που έσπευσαν στο κοινοβούλιο.

Ασθενοφόρο-ελικόπτερο έφτασε επιτόπου.

To Sky News μεταδίδει πως όλες οι επιθέσεις έγιναν από έναν δράστη. Πάντως, η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Μάλιστα, η αστυνομία του Λονδίνου έχει ζητήσει από τους πολίτες να μην δημοσιοποιούν φωτογραφίες και βίντεο με τους τραυματίες, καλώντας τους παράλληλα εάν έχουν βιντεοσκοπημένο υλικό να επικοινωνήσουν με τις αρχές.

Αυτός είναι ο μακελάρης που πάγωσε το Λονδίνο

winchpyrv24

ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Οι φωτογραφίες του Reuters δείχνουν τους τραυματίες να κείτονται τραυματισμένοι στο έδαφος ενώ ανατριχίλα προκαλεί η εικόνα με έναν άνθρωπο να βρίσκεται κάτω από τις ρόδες λεωφορείου.

ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Δημοσιογράφοι και βουλευτές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα, αναφέρουν ότι άκουσαν δυνατούς κρότους, παρόμοιους με εκπυρσοκροτήσεις όπλων. Ένας ένοπλος φέρεται να σκοτώθηκε, αφού ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από μαχαίρι, κατά τις μέχρι στιγμής συγκεχυμένες πληροφορίες.

winchpyrv25 winchpyrv26 ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

 

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως είδε τουλάχιστον δώδεκα ένοπλους αστυνομικούς μέσα στο Κοινοβούλιο. Περισσότεροι εισέρχονταν, κρατώντας ασπίδες.

Όπως ανακοινώθηκε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι ασφαλής.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact