ΔΙΑΦΟΡΑ

6+1 τρόποι αντιμετώπισης της παγωνιάς (που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα)

Μια χαρά τα λέει η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και μερικά εξτρά τιπς ακόμα κακό δεν κάνουν. Θα τον ζήσουμε που θα τον ζήσουμε τον χιονιά, ας τον αντιμετωπίσουμε όπως του αξίζει.

Γράφει ο Γιάννης Τσαούσης

1. Χαμηλώστε τον θερμοστάτη

Αναφερόμαστε, φυσικά, σε όσους διαθέτετε αυτόνομη θέρμανση ή φυσικό αέριο. Που τον έχετε συνήθως ρυθμισμένο, στους 20 ας πούμε; Κατεβάστε τον στους 18, ίσως και λίγο πιο κάτω. Ούτως ή άλλως ο ζεστός αέρας πάντα ψάχνει τρόπους διαφυγής, γιατί εσείς να παράγετε περισσότερον;

2. Απομακρύνετε τα έπιπλα από τα θερμαντικά σώματα

Γιατί, αντί να αφήνουν τα ζεστά κύματα αέρα να ταξιδέψουν στο δωμάτιο, τα απορροφούν! Ω ναι! Υ.Γ. Το ίδιο αξίωμα ισχύει με έπιπλα όπως το κρεβάτι, που ακουμπάνε σε εξωτερικούς τοίχους. Ξεκολλήστε τα απ’ αυτούς και αμέσως θα νιώσετε λίγο καλύτερα.

3. Βγείτε έξω για βόλτα

Όχι για την καυλάντα μόνο, για χιονοπόλεμο ξέρω γω και τέτοια, αυτό το ξέρετε και μόνοι σας και θα το κάνατε ούτως ή άλλως. Βγείτε διότι μόνο όταν εκτεθείτε στην εξωτερική θερμοκρασία θα εκτιμήσετε τη θερμοκρασία του σπιτιού σας. Απλό, αλλά μεγαλοφυές.

4. Μαγειρέψτε στο φούρνο

Φτιάχτε, ας πούμε, κοτοπουλάρα με πατάτες φούρνου για 8 άτομα, ασχέτως του πόσοι ζείτε στο σπίτι. Και το στομάχι σας θα γεμίσετε και το σπίτι θα μυρίσει ωραία δημιουργώντας έτσι «ζεστή» ατμόσφαιρα και αφήνετε μετά το φούρνο ανοιχτό να βγάζει ζέστη για κανά 20λεπτάκι και κάθεστε μπροστά του και τρώτε άρχοντας.

5. Μην πιείτε αλκοόλ

Μετά το κοτόπουλο πιείτε μια σόδα, αλλά μη σας περάσει καν από το μυαλό να βάλετε «κονιακάκι και να αράξετε» ή παρόμοιες ιδέες με αλκοολούχα ποτά. Αυτό γιατί, αν το σώμα σας είναι κρύο, το αλκοόλ αντί να ανεβάσει τη θερμοκρασία του θα τη ρίξει, ειδικά αν ιδρώσετε. Oh yeah.

6. Κάντε το όπως οι ΠΑΟΚτσήδες

Αντί απλά να αρχίσετε να κλωτσάτε στον αέρα ή να κάνετε πους απς ή να φωνάζετε προκειμένου να ζεσταθείτε λίγο, εκτονωθείτε με τον μοναδικά εφευρετικό τρόπο που το έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ το Δεκέμβριο του 2002 στην Πράγα όταν, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με την τοπική Σλάβια και με τη θερμοκρασία πέριξ των -25, τραγούδησαν ημίγυμνοι το διαβόητο «κρύο γ@μιέται η μάνα σου». Δοκιμάστε το κι εσείς, μπορεί να αποβεί λυτρωτικό.

6+1. Κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε στις επόμενες εκλογές

Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ, επαναφέρτε το κίνημα στη φυσική του θέση (αυτή της εξουσίας) και μετά απολαύστε τον πράσινο ήλιο να μην αφήνει τη θερμοκρασία στη χώρα να πέσει ποτέ πια κάτω από τους 20 βαθμούς, την ώρα που εσείς θα πάιρνετε επίδομα θέρμανσης λες και ζείτε στην Αλάσκα. Πράγματα απλά, σωτήρια και προπάντων σοσιαλιστικά.

 

Πηγή: koolnews.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact