ΚΟΣΜΟΣ

Τζουζέπε Κόντε: Θα είμαι συνήγορος υπεράσπισης των Ιταλών

Στον Ιταλό καθηγητή ανατέθηκε η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα ανέθεσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον καθηγητή Τζουζέπε Κόντε.

Κατά τη λήξη της συνάντησής του με τον Ματταρέλλα, μετά από συνομιλία που διήρκεσε μια ώρα και πενήντα λεπτά, ο Τζουζέπε Κόντε, μεταξύ των άλλων, δήλωσε:

«Δέχθηκα με την προβλεπόμενη επιφύλαξη την εντολή του προέδρου. Το πρόγραμμά μου θα βασίζεται στις συμφωνίες των πολιτικών δυνάμεων που με στηρίζουν. Με τον Ιταλό πρόεδρο μιλήσαμε για την κρίσιμη φάση που διανύουμε και γνωρίζω ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί η διεθνής και ευρωπαϊκή τοποθέτηση της χώρας μας.

Θα ασχοληθούμε με τη διαπραγμάτευση για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, για το δικαίωμα του ασύλου και για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης. Θα κάνω ότι δύναμαι υπέρ του εθνικού συμφέροντος.

Τζουζέπε Κόντε

Η χώρα μας αναμένει μια νέα κυβέρνηση και απαντήσεις. Θα είναι η κυβέρνηση της αλλαγής. Το πολιτικό συμβόλαιο στο οποίο βασίζεται εκπροσωπεί τα αιτήματα αλλαγής των πολιτών. Θα αποτελέσουν και τη βάση της κυβερνητικής δράσης, με σεβασμό στις δικαιοδοσίες που μου δίδει το Σύνταγμα. Θα είναι μια κυβέρνηση υπέρ των πολιτών και του συμφέροντός τους.

Ως δικηγόρος υπερασπίσθηκα πολλούς πολίτες. Τώρα θα υπερασπισθώ τα συμφέροντα των Ιταλών, στην Ευρώπη και σε διεθνές επίπεδο. Θα είμαι ένας συνήγορος υπεράσπισης του ιταλικού λαού.

Τζουζέπε Κόντε

Τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψω στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λύσω την επιφύλαξη με την οποία δέχθηκα την εντολή, και να του προτείνω, σε περίπτωση θετικής έκβασης, όπως ελπίζω, τα ονόματα για τη λίστα των υπουργών. Δεν βλέπω την ώρα να αρχίσω να εργάζομαι».

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός αύριο αναμένεται να συναντήσει όλα τα πολιτικά κόμματα (παρ΄όλο που προτάθηκε μόνον από τα Πέντε Αστέρια και την Λέγκα) και να επιστρέψει -πιθανώς αύριο βράδυ ή μεθαύριο- στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την λίστα των προτεινόμενων υπουργών του.

Τζουζέπε Κόντε

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact