Μπορούμε εύκολα να πούμε ότι το σκόρδο είναι μία από τις πιο υγιεινές τροφές στον κόσμο.
Είναι φορτωμένο με υγιείς θρεπτικές ουσίες και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να καταναλώνουμε ένα σκόρδο κάθε μέρα. Όπως αναφέραμε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το ισχυρό συστατικό για την πρόληψη και τη θεραπεία πολλών διαφορετικών προβλημάτων υγείας, όπως: παθήσεις του ήπατος, την πρόληψη και τη θεραπεία της φαλάκρας, καθαρίζει τις αρτηρίες σας και καθαρίζει το αίμα, ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρύου και της γρίπης, αναπνευστικά προβλήματα κ.λπ.
Η πιο ισχυρή ένωση που βρίσκεται στο σκόρδο είναι η αλλισίνη, μια οργανοθειική ένωση. Είναι ένα άχρωμο υγρό με έντονη χαρακτηριστική οσμή. Έχει αντιμικροβιακή και μυκητοκτόνο δράση και χρησιμοποιείται από το σκόρδο ως προστατευτική ουσία ενάντια σε παράσιτα. Μπορείτε να αυξήσετε τις αρμοδιότητές της όταν λιώσετε το σκόρδο, αλλά θα τις καταστρέψετε, αν το μαγειρέψετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να το λιώσετε, να το αφήσετε για 15 λεπτά και στη συνέχεια να το φάτε.Επίσης μπορείτε να προσθέσετε λίγο φυτικό λάδι μαϊντανό, για να εξαλειφθεί η έντονη οσμή.
Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα
Σελίδες 1 2