ΓΥΝΑΙΚΑ

Βέρες γάμου: Γιατί η βέρα πάει στον… παράμεσο;

Υπάρχει συζήτηση ακόμα και στις μέρες, που έρχεται από τα παλιά χρόνια, σχετικά με το σωστό δάχτυλο που πρέπει να φοριέται η βέρα.

Οι παραδόσεις κάνουν τις δικές τους υποδείξεις και συνήθως, σύμφωνα με αυτές βαδίζει η κουλτούρα κάθε λαού, αλλά παρά τις διαφορές που διαπιστώνονται, η ουσία παραμένει ίδια: οι βέρες γάμου συμβολίζουν την παντοτινή ένωση ενός ζευγαριού και αποτελούν το βασικό κόσμημα της γαμήλιας τελετής!

Το σημείο που θα φορεθεί η βέρα ποικίλει. Για παράδειγμα, τα παντρεμένα ζευγάρια φορούν συνήθως τις βέρες στον παράμεσο του αριστερού χεριού (τέταρτο δάχτυλο). Για τους κατοίκους του λεγόμενου Δυτικού κόσμου, η παράδοση υποδεικνύει αυτό το δάχτυλο καθώς η vena amoris (που σημαίνει «η φλέβα της αγάπης»), συνδέει την καρδιά με αυτό.

Αντίθετα, τα ζευγάρια των Ανατολικών χωρών της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, προτιμούν να φορούν τη βέρα στον παράμεσο του δεξιού χεριού για να δηλώσουν την παντοτινή δέσμευση, θεωρώντας ότι το «δεξί» γενικότερα συμβολίζει το καλό και το θετικό.

Βέβαια, αυτή η ταύτιση όσον αφορά την Ελλάδα δεν είναι κάτι που προέρχεται αποκλειστικά από τη Χριστιανική παράδοση, αλλά συναντάται και στα αρχαία χρόνια, όταν και οι τότε πολιτισμοί θεωρούσαν το «δεξί» σύμβολο καλής τύχης.

Αριστερά ή δεξιά, πάντως, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα εξήγηση για την τοποθέτηση της βέρας στον παράμεσο συγκεκριμένα, δίνοντας μια απλή, πρακτική και συνάμα, άκρως συμβολική ερμηνεία που εντυπωσιάζει! Ποια είναι αυτή;

Για την ακρίβεια, αν προσπαθήσει κανείς να ακουμπήσει τα δάχτυλα των δύο χεριών του αντίστοιχα το ένα πάνω στο άλλο και στη συνέχεια, διπλώσει με τρόπο τα μεσαία μόνο δάχτυλα, καθώς ακουμπάνε, θα σχηματιστεί ένα παράξενο σύμβολο.

Έπειτα, ας προσπαθήσει κατά σειρά να απομακρύνει το ένα δάχτυλο από το άλλο, όπως είναι ενωμένα, θα παρατηρήσει ότι ενώ ο αντίχειρας, ο δείκτης και τα μικρά δαχτυλάκια, το κάνουν με ευκολία, αυτό, ο παράμεσος παραμένει ακούνητος και σταθερός! Η εξήγηση; Οι δείκτες συμβολίζουν τους γονείς του ζευγαριού, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο φαίνεται ότι δεν θα είναι πάντα εκεί.

Οι δείκτες είναι τα αδέρφια, που κι αυτά με τη σειρά τους κάποια στιγμή αναμένεται να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο. Τα μικρά δαχτυλάκια είναι τα παιδιά, που επίσης δεν θα βρίσκονται για πάντα με τους ζευγάρι, ενώ τα μεσαία και λυγισμένα προς τα μέσα δάχτυλα, δηλαδή το κέντρο όλη αυτής της ένωσης, είναι ο εαυτός μας.

Ωστόσο, ο παράμεσος είναι το ίδιο το ζευγάρι, το ανδρόγυνο που από την ώρα που δέθηκε με το ιερό μυστήριο του γάμου, είναι ενωμένο και ισχυρό για να αντέξει κάθε δυσκολία και να παραμείνει μαζί! Αυτή την πολύ σημαντική ένωση που αναδεικνύεται με τον παράμεσο συμβολίζουν οι βέρες γάμου!

Το σημείο που θα φορεθούν έχει τη δική του σημασία! Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι η μεγάλη απόφαση που παίρνουν δύο άνθρωποι να ενώσουν τις ζωές τους με το ιερό μυστήριο του γάμου!

Γνωρίζοντας καλά την αξία μιας τέτοιας απόφασης, στο dimasis.gr σας περιμένουμε για να αποκτήσετε τις βέρες γάμου των ονείρων σας!

Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και ανακαλύψτε την πλούσια συλλογή μας σε χρυσές βέρες, που θα χαρίσουν μια ξεχωριστή λάμψη σε μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή της ζωής σας. Διαθέτοντας το δικό μας εργαστήρι χρυσοχοΐας και με πείρα πολλών ετών στο χώρο του κοσμημάτων για γάμο, κατασκευάζουμε κάθε ζευγάρι βέρας αποκλειστικά από το ίδιο κομμάτι μετάλλου και για τις δύο βέρες, στα μέτρα που απαιτούνται, περιλαμβάνοντας την εσωτερική χάραξη με το όνομα του συντρόφου σας.

Ένα τέλειο αποτέλεσμα κορυφαίας κατασκευαστικής ποιότητας και υψηλής αισθητικής αξίας μόνο για εσάς από το dimasis.gr, που κάθε ζευγάρι θέλει για το γάμο του…!

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact