ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: Πλασιέ του ΔΝΤ οι άνθρωποι της κυβέρνησης

«Θυσίασε στον βωμό της προπαγάνδας την πραγματικά εθνική υπόθεση του χρέους»

Ως «χορό μεταμφιεσμένων» που «τη μια μέρα ψηφίζουν σκληρά μέτρα και την άλλη φοράνε τα αντάρτικα αμπέχονα και ανεβαίνουν στους Κορυσχάδες για να τιμήσουν την κυβέρνηση του βουνού», χαρακτήρισε τους ανθρώπους της κυβέρνησης η Σοφία Βούλτεψη. Για να προσθέσει ότι «τέσσερις φορές έχουν πανηγυρίσει μέσα σ’ έναν χρόνο».

«Κάθε φορά που η κυβέρνηση παριστάνει ότι διαπραγματεύεται, φτάνουμε σε ακόμη χειρότερο αποτέλεσμα. Θυσίασαν στον βωμό της προπαγάνδας την πραγματικά εθνική υπόθεση του χρέους, γιατί αφού κατέστησαν το χρέος μη βιώσιμο και βύθισαν τη χώρα στην ύφεση, χρησιμοποίησαν την υπόθεση του χρέους για να επιβάλουν τα νέα σκληρά μέτρα στο 4ο μνημόνιο» είπε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» και συμπλήρωσε: «Τοποθέτησαν το χρέος στη βιτρίνα για να βάλουν τα μέτρα από την πίσω πόρτα. Το ίδιο έκαναν και πέρυσι τον Μάιο».

Ερωτηθείσα τι διαφορετικό θα έκανε η Νέα Δημοκρατία, αν ήταν στο «τιμόνι» της χώρας, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε πως δεν θα υπήρχε ύφεση στην οικονομία και εξήγησε: «Θα είχε πράγματι ανάπτυξη η οικονομία. Ο κ. Καμμένος πέρυσι μας έλεγε πως έρχεται η ανάπτυξη». Για να πει χαρακτηριστικά: «Αυτοί έχουν γίνει πλασιέ του ΔΝΤ».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των πρόωρων εκλογών, η κ. Βούλτεψη είπε ότι «είναι καθαρά θέμα της κυβέρνησης» και πρόσθεσε: «Όσο η κυβέρνηση διατηρεί τη δεδηλωμένη στη Βουλή, κάθεται στην εξουσία, καθώς έτσι είναι η Δημοκρατία. Όμως, το θέμα είναι σε τι κατάσταση είναι η χώρα. Μειώθηκαν κι άλλο σε σχέση με τα τέλη Μαρτίου οι καταθέσεις. Έχουν πέσει ήδη, από μήνες, κάτω από το φράγμα των 120 δισεκατομμυρίων. Είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; […] Αντί να ασχοληθούν λίγο με την οικονομία, που έχει πάει η μεταποίηση στο ναδίρ, που έχουμε διαρκή προβλήματα, που μπαίνουν λουκέτα, που γίνεται μια οικονομική καταστροφή αυτή τη στιγμή στη χώρα, να κάνουν μόνο προπαγάνδα και να μας απασχολούν συνεχώς με το χρέος;».

Η κ. Βούλτεψη δεν θέλησε να σχολιάσει τη δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει τακτική, λέγοντας πως πιστεύει ότι όλοι έχουν δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους, αλλά ιδιαίτερα σήμερα, «ημέρα που ακόμη διαρκεί το πένθος και ακόμη δεν έχει ταφεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» δεν θα ήθελε να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο.

Για τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, η βουλευτής του κόμματος αναφέρθηκε στη στενή οικογενειακή σχέση που υπήρχε, τον χαρακτήρισε «πραγματικό πατριώτη, αγωνιστή της εθνικής αντίστασης και του αντιδικτατορικού αγώνα, αρχιτέκτονα της εθνικής συμφιλίωσης, που έβαλε την υπογραφή του στο πραγματικό τέλος του εμφυλίου πολέμου, πιστό υπηρέτη του δημοσίου συμφέροντος και του κοινού καλού, επίμονο κηπουρό του κοινοβουλευτικού ήθους, που καλλιέργησε με αφοσίωση τους καρπούς της Δημοκρατίας, του ελεύθερου διαλόγου και της γόνιμης αντιπαράθεσης». Ήταν ακόμη -όπως είπε- «διορατικός, οξυδερκής, ελευθερόφρων και ήταν ανάστημα. Ήταν ο ίδιος ψηλός, αλλά αυτό που θα μετρήσει στην Ιστορία ήταν το ανάστημα που ο ίδιος ύψωσε απέναντι στον εθνικό διχασμό».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις τηλεοπτικές άδειες και τις δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την ανάγκη άμεσης διενέργειας του διαγωνισμού, η κ. Βούλτεψη σχολίασε: «Ο κ. Παππάς έφερε έναν νόμο, ο οποίος “έπεσε” στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ό,τι και να λέει σήμερα ο ίδιος, και από εκεί και πέρα εμμονικά επιστρέφει σ’ έναν περιορισμένο αριθμό […] Αντιλαμβάνομαι πως πρέπει να πιέζει και προς αυτές τις κατευθύνσεις. Τον καλώ ν’ αφήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να κρίνει πότε και πώς θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact