ΚΟΣΜΟΣ

Χειρόγραφο μυστήριο στο κρησφύγετο του μακελάρη

Ένα χειρόγραφο σημείωμα, που βρέθηκε στο διαμέρισμα όπου κρυβόταν ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης, προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι τουρκικές αρχές.

Ένα χειρόγραφο σημείωμα, μαζί με χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών και συνολικής αξίας περίπου 184.000 ευρώ είναι ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του μακελάρη της Πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη, τα οποία προβληματίζουν τις διωκτικές αρχές.

Ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, ο άνδρας που όπως ο ίδιος ομολόγησε πραγματοποίησε την ένοπλη επίθεση στο κλαμπ Ρέινα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εκτελώντας εν ψυχρώ 39 ανθρώπους, βρέθηκε στο διαμέρισμα του ενός φίλου του Ιρακινής καταγωγής που τον υπέθαλπε. Μαζί τους ήταν και ο 4χρονος γιος του φερόμενου ως τρομοκράτη.

Το σημείωμα – γρίφος, το οποίο δεν έχει ξεκαθαριστεί ότι το έγραψε ο μακελάρης ή κάποιος άλλος, είναι γραμμένο στα αγγλικά και έχει ανορθογραφίες που προκαλούν σύγχυση για το τι ακριβώς εννοούσε αυτός που το έγραψε. «Κάνε ό,τι θέλεις…. Δεν με νοιάζει πια και φυσικά δεν μπορώ να βοηθήσω κανέναν, αφού δεν μπορώ να βοηθήσω ούτε καν τον εαυτό μου. Αν το θες έτσι δεν πειράζει, αλλά εγώ θα είμαι σε ένα άλλο μέρος, μακριά από εκείνη», αναφέρει το σημείωμα το οποίο είναι γραμμένο σε ένα χαρτί με ροζ διακόσμηση και καρδούλες.

Δείτε και αυτό:

Alert! Συνελήφθη ο μακελάρης του κλαμπ «Reina»


Το σημείο που προκαλεί σύγχυση είναι η τελευταία λέξη (“her”). Ειναι άγνωστο αν ο γράφων ήθελε να γράψει “εγώ θα είμαι σε ένα άλλο μέρος, μακριά από εκείνη” ή αν εννοούσε “εγώ θα είμαι σε ένα άλλο μέρος, μακριά από εδώ” (‘here”).

Η πρώτη λέξη στο σημείωμα είναι η “bibi” και σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sun πρόκειται για μια λέξη που στην γλώσσα Ούρντου, η οποία ομιλείται στην Ινδία και το Πακιστάν, σημαίνει “η σύζυγος”. Ενδεχομένως λοιπόν το σημείωμα να απευθύνεται στην σύζυγο κάποιου άνδρα.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact