ΚΟΣΜΟΣ

Ζοφερό είναι το μέλλον μας: Δείτε πως θα ελέγχουν τις καταθέσεις μας και εμείς δεν θα γνωρίζουμε τίποτα!

Έλεγχος παντού..

«Αν το μέλλον είναι τώρα», όπως τιτλοφορείτε το γνωστό βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, τότε να είμαστε έτοιμοι για εξαιρετικές και ιδιαίτερα επίπονες αλλαγές που πρόκειται να συμβούν στη ζωή μας τα αμέσως επόμενα χρόνια και αφορούν τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας και φυσικά τον τρόπο με τον οποίο αγοράζουμε ή πωλούμε υπηρεσίες για αγαθά.

Και όπως συνήθως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, όλα αυτά τα «ωραία» νέα δεν έρχονται από πουθενά αλλού, αλλά από την πηγή του καπιταλισμού και του χρήματος, που είναι η Αμερική!

Η έγκριτη εφημερίδα Financial Times δημοσίευσε ένα ανώνυμο άρθρο ( γιατί άραγε ανώνυμο;;;) το οποίο κάνει έκκληση για την κατάργηση των μετρητών, προκειμένου να δοθεί στις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις περισσότερη εξουσία.

Ο τίτλος του είναι ιδιαιτέρως περίεργος, καθώς χρησιμοποιεί παράλογη φρασεολογία, αν και αναφέρετε σε ένα καθαρά οικονομικό και τραπεζικό θέμα και εγείρει πολλά ερωτηματικά!!

«Η περίπτωση σχετικά με την συνταξιοδότηση άλλου ενός βάρβαρου λειψάνου», (The case for retiring another “barbarous relic”), έχει τίτλο το άρθρο και μέσω αυτού, ο ανώνυμος αρθρογράφος επικρίνει το γεγονός ότι οι άνθρωποι αποθηκεύουν μετρητά σε αναμονή μιας άλλης οικονομικής κατάρρευσης, ένας παράγοντας, ο οποίος προκαλεί «πολλή στρέβλωση στο οικονομικό σύστημα».

«Η ύπαρξη των μετρητών – ένας τίτλος στον κομιστή με μηδενικό επιτόκιο – περιορίζει την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να προωθήσουν μια ύφεση της οικονομίας. Η ανησυχία είναι ότι οι άνθρωποι θα αλλάξουν τις καταθέσεις τους σε μετρητά, αν η κεντρική τράπεζα κινήσει τα ποσοστά σε αρνητικό έδαφος», αναφέρει το άρθρο.

Διαμαρτυρόμενος ότι τα μετρητά δεν μπορούν να παρακολουθούνται και να εντοπίζονται, ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η κατάργησή τους θα «κάνει τη ζωή ευκολότερη στην προσπάθεια που κάνει η κάθε κυβέρνηση να εξαλείψει την παραοικονομία».

Η κατάργηση των μετρητών θα δώσει επίσης στις κυβερνήσεις μεγαλύτερη εξουσία για την άρση των φόρων απευθείας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανθρώπων, υποστηρίζει ο αρθρογράφος, σημειώνοντας πως «ο φόρος προστιθέμενης αξίας, για παράδειγμα, θα μπορούσε να επιβληθεί αυτόματα – και να επιστρέφεται – σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις συναλλαγές μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών».

Ο αρθρογράφος κάνει έκκληση επίσης για την «τιμωρία ανθρώπων που χρησιμοποιούν μετρητά», με το να αναγκαστούν να «πληρώνουν οι χρήστες για το προνόμιο της ανωνυμίας», ώστε να «εξακολουθούν να επηρεάζονται από τη νομισματική πολιτική».

Αυτό που κατ΄ ουσία μας λέει το «περίεργο» άρθρο είναι πως στην προσπάθεια της μια κυβέρνηση να πιάσει τη φοροδιαφυγή ( όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, που δεν μαζεύεται με τίποτα τόσα χρόνια..), θα έχει το όπλο να καταφύγει στο πιο έκτακτο και «σκοτεινό» δρόμο. Να καταργήσει τις συναλλαγές με μετρητά και να αναγκάσει όλο τον κόσμο να χρησιμοποιεί το πλαστικό χρήμα!

Και φυσικά όλων το μυαλό πάει στις τελευταίες εξαγγελίες του οικονομικού επιτελείου για χρήση των πιστωτικών καρτών και τα «οφέλη» που θα έχει ο πολίτης όταν χρησιμοποιεί τις πιστωτικές ή χρεωστικές του κάρτες.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact