ΚΥΠΡΟΣ

Άγριο πιστολίδι στη Λεμεσό με τραυματίες αστυνομικούς

Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών, φαίνεται να τραυματίστηκε και ένας εκ των δραστών

Σε χειρουργική επέμβαση, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, υποβλήθηκε αστυνομικός που τραυματίστηκε στο στήθος από σφαίρα, την οποία δέχθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στο χωριό Ύψωνας στη Λεμεσό. Δεύτερος αστυνομικός έχει τραυματιστεί, επίσης από σφαίρα, στο πλευρό.

Οι δύο αστυνομικοί, γύρω στις 10:00 χθες το βράδυ εκτελούσαν περιπολία και σταμάτησαν έξω από φαρμακείο στην οδό Πεντέλης στον Ύψωνα.

Ο ένας αστυνομικός διαπίστωσε ότι σε ανοικτό χώρο, απέναντι από το φαρμακείο, βρισκόταν σταθμευμένο ύποπτο αυτοκίνητο ενοικιάσεως, Daihatsu Terios μαύρου χρώματος και με πινακίδες ενοικιάσεως.

Κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο, για να το ελέγξει και τότε άρχισε να δέχεται πυρά από τους τρεις επιβαίνοντες. Ανταπέδωσε τα πυρά, ενώ πυροβολισμούς κατά των υπόπτων έριξε και ο άλλος αστυφύλακας. Ο πρώτος αστυνομικός τραυματίστηκε στο στήθος και έπεσε στο έδαφος.

Ο δεύτερος αν και τραυματισμένος, κάλεσε ενισχύσεις και άρχισε την καταδίωξη του αυτοκινήτου των δραστών, το οποίο εγκαταλείφθηκε στο Θεμιστόκλειο Στάδιο στον Ύψωνα. Οι δράστες διέφυγαν πεζοί.

Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη τους. Εκτιμάται ότι οι δύο εξ αυτών είναι οι ομογενείς από τη Γεωργία, οι οποίοι καταζητούνται για την απόπειρα ένοπλης ληστείας στη Συνεργατική Τράπεζα Αγίου Αθανασίου, και σωρεία άλλων εγκληματικών ενεργειών.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Δύο μέλη της Αστυνομίας, τραυματίστηκαν χθες βράδυ μετά από ρίψη πυροβολισμών εναντίον του υπηρεσιακού τους οχήματος.

Τα μέλη της Αστυνομίας, κλήθηκαν για έλεγχο αυτοκινήτου ενοικιάσεως, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή της Λεμεσού (Ύψωνα) και στο οποίο επέβαιναν τρία άγνωστα πρόσωπα, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα.

Κατά την άφιξη τους στην περιοχή, εναντίον του περιπολικού ρίφθηκαν πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα τα μέλη της Αστυνομίας να ανταποδώσουν.

Στη συνέχεια το άγνωστο όχημα διέφυγε και εντοπίστηκε λίγο αργότερα εγκαταλελειμμένο στα Κάτω Πολεμίδια.

Από τους πυροβολισμούς, ένα μέλος της Αστυνομίας τραυματίστηκε κρίσιμα και οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο, ενώ το δεύτερο μέλος τραυματίστηκε ελαφρά.

Επίσης, κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών, φαίνεται να τραυματίστηκε και ένας εκ των δραστών.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε, ότι το αυτοκίνητο είχε ενοικιαστεί στην Πάφο, σε γυναίκα ηλικίας 33 ετών, η οποία και συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος.

Επιπλέον, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης εναντίον δύο προσώπων, τα οποία και καταζητούνται

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact