ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη»

Την “πολιτική ευθύνη” για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι που έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 87 ανθρώπους ανέλαβε ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Βέβαια η «ανάληψη ευθύνης» ξεκινά και τελειώνει εκεί, δηλαδή στα λόγια, καθώς δεν υπάρχει καμία παραίτηση, ούτε από τον ίδιο ούτε φυσικά και από κανένα υπουργό του.

Τι ακριβώς είδους «πολιτική ευθύνη» είναι αυτή τότε, χωρίς επιπτώσεις για τους υπεύθυνους;

Πιο συγκεκριμένα ο Α.Τσίορας είπε:

“Δεν σας κρύβω ότι με διακατέχουν ανάμεικτα συναισθήματα. Αγωνία αν πράξαμε σωστά, αν πράξαμε σωστά σε όσα έπρεπε να πράξουμε. Αν αντιδράσαμε σωστά τις κρίσιμες ώρες. Αν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω. Αν μπορούσαμε να σώσουμε έστω μια ψυχή παραπάνω από όσες σώσαμε.

Όπως επίσης δεν θέλω να κρύψω ότι δεν θέλω να αποφύγω τον φόβο ότι ίσως από αίσθημα αυτοσυντήρησης, διαπράττουμε το ίδιο λάθος που έκαναν άλλοι. Να υπερβάλλουμε σε δικαιολογίες για να αποφύγουμε τις ευθύνες. Δεν πρόκειται σε ό, τι με αφορά να ακολουθήσω την αλυσίδα των χαρακτηρισμών της χωρίς όρια προσβολής των νεκρών.”, είπε ο πρωθυπουργός για να συνεχίσει:

“Θέλω να αναλάβω ακέραια ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου την πολιτική ευθύνη. Θεωρώ ότι είναι αυτονόητο και σας καλώ να κάνετε το ίδιο.

Κυβερνάμε μια χώρα που για χρόνια χτίστηκε σε στρεβλώσεις. Δημιουργήθηκαν ολόκληρα οικιστικά συμπλέγματα χωρίς καμία πρόβλεψη για την ασφάλεια των κατοίκων. Αυτό το κράτος όμως τώρα το διοικούμε εμείς. Πρέπει να προβληματιστούμε αν κάναμε πάντα ό, τι πρέπει για να το αλλάξουμε”, συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του στο υπουργικό:

Υπουργικό Συμβούλιο

Οι τραγωδίες γίνονται συχνά αφορμή για να έρθουν στην επιφάνεια προβλήματα, καταστάσεις και ολιγωρίες, που σε ομαλές συνθήκες κρύβονται από τον δημόσιο διάλογο. Σήμερα, κατανοούμε όλοι με οδυνηρό τρόπο ότι κυβερνάμε μια χώρα που επί χρόνια κυριάρχησαν οι στρεβλώσεις. Οφείλουμε να σταθούμε κοντά στους ανθρώπους που πλήρωσαν βαρύ φόρο, ζωής και περιουσίας, στη φωτιά. Ώστε κανένας να μη μείνει αβοήθητος. Κανένας και τίποτε να μην ξεχαστεί. Εισήγηση στην έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact