ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ασταμάτητος ο Παναθηναϊκός. Καθάρισε και τον Πανιώνιο και συνεχίζει!

Καταιγιστικός ήταν στο ξεκίνημά του στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επέβαλλαν σε απόλυτο βαθμό το ρυθμό τους στα πρώτα λεπτά, δημιουργώντας ορισμένες μεγάλες φάσεις μπροστά από την εστία του Πανιωνίου.

Η πρώτη τεράστια ευκαιρία για τους «πράσινους» ήρθε στο 6ο λεπτό, όταν ο Μακέντα έκανε το παράλληλο γύρισμα από αριστερά, ο Καμπετσής βρέθηκε μόνος απέναντι σε κενή εστία, όμως δεν έπιασε γεμάτα το πλασέ κι επέτρεψε στον Κότνικ να επανέλθει και να επέμβει σωτήρια.

Στο 25′ ο Γιώργος Δώνης άλλαξε τη διάταξη σε 4-4-2, κάτι που φάνηκε να μπλοκάρει για λίγο τον Παναθηναϊκό, καθώς άρχισε να μην κρατάει τόσο εύκολα την μπάλα στα πόδια του. Ο Πανιώνιος το εκμεταλλεύτηκε αυτό, πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 39′ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν το πλασέ του Ντουρμισάι πέρασε μόλις άουτ.

Το «τριφύλλι απάντησε με νέα μεγάλη στιγμή στο 43′, όταν ο Μακέντα έκανε μία μαγική ντρίμπλα με μία επαφή στο κοντρόλ, μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα έξω από τη δεξιά γωνιά του Κότνικ.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και με την έναρξη της επανάληψης. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να διατηρεί το μεγαλύτερο διάστημα την μπάλα στα πόδια του, ψάχνοντας κενούς χώρους στην οργανωμένη καλά, είναι η αλήθεια, άμυνα του Πανιωνίου.

Ο Γιώργος Δώνης σε μία προσπάθεια ν’ αλλάξει το ρυθμό, υπέρ της ομάδας του, έριξε στο τερέν τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη. Κι εκείνος, έμελλε να εξελιχθεί στον πρωταγωνιστή του αγώνα. Από κόρνερ στο 72′ η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στον Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος έκανε ένα «ξερό» σουτ με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κότνικ!

Το προβάδισμα στο σκορ δεν έκανε τους «πράσινους» να υποχωρήσουν, αντίθετα έψαχναν κι ένα δεύτερο γκολ που θα τελείωνε μια και καλή το ματς. Όπως ήταν φυσιολογικό, ο Πανιώνιος πήρε ρίσκα, προσπάθησε να επιτεθεί, αλλά στις έστω και λίγες επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων, ο Διούδης ήταν εκεί για να μπλοκάρει.

Τελικώς, το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να… τρελαίνει κόσμο, πηγαίνοντας από το ένα τρίποντο στο άλλο (σ.σ. μοναδική παρένθεση η ισοπαλία στην Τρίπολη).

Πανιώνιος (Ζ. Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Ντομίνγκες, Κόρμπος (89′ Σεράφ), Ντουρμισάι, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Παπαγεωργίου, Τσιλούλης (54′ Μανθάτης), Μπανανά, Κεϊτά.

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης, Χ. Δώνης (70′ Τζανδάρης), Χατζηγιοβάνης (82′ Σέχου), Καμπετσής (63′ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης, Μακέντα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact