ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, έδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας και σχετικά δημοσιεύματα. Η Χρυσή Αυγή ενώ καταχειροκρότησε τον κ. Μπαρμπαρούση, διέγραψε τον βουλευτή ώστε να άρει αποστάσεις

Δίωξη για εσχάτη προδοσία στον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση
Παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση ο οποίος ήδη διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Στην γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές Αρχές μπορούν να κινούν από αυτοβούλως.

Ειδικότερα η Χρυσή Αυγή διέγραψε πριν από λίγο τον κ. Μπαρμπαρούση ενω αποστάσεις πήρε και ο κ. Μιχαλολιάκος καταδικάζοντας τις δηλώσεις του πρώην Βουλευτή του.

Σε στρατιωτικό πραξικόπημα κάλεσαν την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας οι Χρυσαυγίτες μέσα στη Βουλή με αφορμή δήθεν τη συμφωνία για το ονοματολογικό προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση αλλά και σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Βουλευτής της Χ.Α Κώστας Μπαρμπαρούσης κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις δήθεν να “τηρήσουν τον όρκο τους” και να συλλάβουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και συνέχισε με ακατανόμαστες εκφράσεις και προσπάθειες σε προτροπή σε βία. Οι ανατριχιαστικές και πραξικοπηματικές αναφορές του κ. Μπαρμπαρούση προκάλεσαν την άμεση αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που σηκώθηκαν όρθιοι αλλά και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος παρενέβη άμεσα καταδικάζοντας την προτροπή στο πραξικόπημα.

Ο χρυσαυγίτης Κώστας Μπαρμπαρούσης έφτασε μάλιστα σε σημείο να ζητήσει και “τα κεφάλια τους στις Πρέσπες”.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής με αφορμή το κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ Κ. Μπαρμπαρούση προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Άμεση αποβολή από την Βουλή
Με ομόφωνη απόφασή τους τα κόμματα στη Βουλή συμφώνησαν στην πρόταση του Προέδρου της Νίκου Βούτση για την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, μετά την προτροπή για πραξικόπημα που εισηγήθηκε βουλευτής της.

«Πριν από λίγο στην ελληνική Βουλή υπήρξε ένα πρωτοφανές συμβάν όπου εκπρόσωπος ενός κόμματος προέβη σε ανοιχτή πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και ο κ. Μπαρμπαρούσης στράφηκε κατά του πρωθυπουργού» αναφέρει στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Βουλής και συνεχίζει:

«Οι εκφράσεις αυτές, πέραν όλων των άλλων των προφανών και αυτονοήτων, θίγουν και την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που προφανώς δεν θίγονται από τέτοιου είδους προκλήσεις.

»Ταυτόχρονα αποτελούν μια πρόκληση διχασμού, μια πρόκληση προς τη δημοκρατία, με ενδεχόμενο πρόκλησης ακραίων στοιχείων και δημιουργίας επεισοδίων σε όλη τη χώρα.

»Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην ολομέλεια του Σώματος κανείς εκ των κυρίων και κυριών της Χρυσής Αυγής να μην έχουν το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα στην παρουσία τους.

»Διότι πρέπει να δοθεί από την ελληνική Βουλή ένα μήνυμα προς όλο τον ελληνικό λαό, ένα μήνυμα ενότητας, δημοκρατίας, ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης και ταυτόχρονα ένα μήνυμα καταδίκης του φασισμού και των εκφραστών τους, πατριδοκάπηλων που θέλουν, με αυτόν τον τρόπο, να δημιουργήσουν αυτή την ατμόσφαιρα».

Προφορική μηνυτήρια αναφορά αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, να καταθέσουν από λεπτό σε λεπτό στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπλ.υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση αλλά και κατά τη Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι κ.κ. Π.Καμμένος και Φ.Κουβέλης θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα να ασκήσει διώξεις με βάση τα προβλεπόμενα από τον ποινικό κώδικα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής K. Μπαρμπαρούσης, μιλώντας στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, είπε: «επειδή η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν νομοθετεί προς το συμφέρον του έθνους αλλά για το προσωπικό τους συμφέρον καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της. Να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να συλλάβει τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία! Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!», είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης προκαλώντας θύελλα στην αίθουσα.

Καμμένος: Να ασκηθεί ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία στον Μπαρμπαρούση
Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στις πρωτοφανείς δηλώσεις του βουλευτή της ΧΑ, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, ο οποίος κάλεσε τον Στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον ίδιο.

Κάλεσε από το βήμα της Βουλής τη Δικαιοσύνη να επέμβει καθώς όπως είπε οι δηλώσεις Μπαρμπαρούση αποτελούν προσβολή του πολιτεύματος και εσχάτη προδοσία.

Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι ο βουλευτής διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα και προσέβαλε τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ. Καμμένος, επισημαίνοντας ότι υπήρξε εκ μέρους του Κ. Μπαρμπαρούση παραβίαση του Ποινικού Κώδικα -συγκεκριμένα του άρθρου 134 για εσχάτη προδοσία και του άρθρου 135 για προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας- κάλεσε τη Δικαιοσύνη για άμεση άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Κ. Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής και τη Βουλή να προβεί σε άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας, προκειμένου η Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τους νόμους.

Παρέμβαση Κοντονή
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής, βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7» ο Στ. Κοντονής δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact