ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Ετοιμαστείτε για ένα νέο ελληνικό δράμα»

«Ετοιμαστείτε για ένα νέο ελληνικό δράμα»

Το CNN σε ρεπορτάζ του με τίτλο «Ετοιμαστείτε για ένα νέο ελληνικό δράμα» σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ, προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αρνείται να ακολουθήσει το υπάρχον πρόγραμμα και κάνει λόγο για επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συμφωνίας με τους διεθνείς δανειστές.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοφιλές στην Ελλάδα, ειδικά σε εκείνα τα στρώματα που επλήγησαν περισσότερο από την ανεργία και τη μακροχρόνια ύφεση. Από την άλλη, όμως, οι περισσότεροι αναλυτές σημειώνουν πως αυτά που επαγγέλλεται είναι μη ρεαλιστικά και μπορούν να οδηγήσουν σε μια νέα κρίση που θα σημάνει και την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

Την ίδια στιγμή το αμερικανικό δίκτυο κάνει λόγο για ένα δίχτυ ασφαλείας γύρω από τις υπόλοιπες χώρες, σε αντίθεση με το 2012, σε περίπτωση που η Ελλάδα οδηγηθεί σε νέα κρίση. «Οι ζημιές που θα που κληθεί να αντιμετωπίσει η Ευρωζώνη, σε ένα πιθανό ελληνικό ατύχημα, θα είναι περιορισμένες», σημειώνει ο οικονομολόγος της Berenberg Χόλγκερ Σμίντινγκ.

Υπό άλλο πρίσμα βλέπει τις εξελίξεις ο αναλυτής αγοράς της IG, Αλαστέρ ΜακΚέιγκ. Μιλώντας στον Guardian σημειώνει: «Αν και η προεδρική ψήφος αφορούσε μόνο την Ελλάδα, ήταν δηλαδή ένα τοπικό ζήτημα, είναι δεδομένο πως θα σπείρει νέους φόβους για τη μοίρα της Ευρωζώνης και την προσπάθεια της ΕΚΤ, μέσα στο 2015, για μεγαλύτερη ρευστότητα. Πρόκειται να ανοίξει πάλι η συζήτηση για τη λιτότητα και για το διαχωρισμό ανάμεσα σε Βορρά και Νότο».

Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση στο Twitter του πρωθυπουργού της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ: «Η νέα πολιτική χρονιά ξεκινάει με εκλογές στην Ελλάδα. Είναι ανάγκη να υπάρξει νέα κυβέρνηση που θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα δεν έχει βγει ακόμη από το δάσος».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact