ΔΙΑΦΟΡΑ

Γιατί πέφτουν τα αεροπλάνα

Γιατί πέφτουν αεροπλάνα; Τι είναι αυτό που ευθύνεται; Ποιοι είναι οι πιο συνήθεις λόγοι που οδηγούν στην πτώση;

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο Simon Ashley Bennett είναι διευθυντής στη Μονάδα Ασφαλείας στο πανεπιστήμιο του Λέστερ. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ενώ πολλοί πιστεύουν ότι μία τρομοκρατική ενέργεια είναι και η πιο πιθανή αιτία για την πτώση ενός αεροπλάνου, εντούτοις η αλήθεια είναι διαφορετική. Το σαμποτάζ είναι υπεύθυνο για ένα στα δέκα αεροπορικά δυστυχήματα που συμβαίνουν.

Ο ίδιος έχει εξηγήσει κατά το παρελθόν τους πέντε κυριότερους λόγους για τους οποίους μπορεί να πέσει ένα αεροπλάνο. Κατά τον Bennett αυτοί είναι:

1) Λάθος του πιλότου

Τα αεροσκάφη πλέον, είναι πιο ασφαλή σε σχέση με το παρελθόν. Με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί το ποσοστό των ατυχημάτων που προκαλούνται από λάθος του πιλότου και να ανέρχεται πλέον σε 50%.

Άλλοι λόγοι μπορεί να είναι οι βλάβες του αεροσκάφους σε ποσοστό 20%, η κακοκαιρία σε ποσοστό 10%, ενώ σε ένα ποσοστό 10% προκαλούνται από δολιοφθορά. Το υπόλοιπο ποσοστό ευθύνεται, κατά τον Bennett σε ανθρώπινα λάθη των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, οι διεκπεραιωτές, φορτωτές, μηχανικοί συντήρησης κτλ.

2) Μηχανική βλάβη

Περίπου το 20% των ατυχημάτων που συμβαίνουν σε αεροσκάφη, οφείλονται σε βλάβες του εξοπλισμού τους. Σύμφωνα με την Daily Mail, παρά το γεγονός ότι τα αεροσκάφη είναι σήμερα πιο αξιόπιστα από ότι παλιότερα, εντούτοις εξακολουθούν να συμβαίνουν περιστασιακά ατυχήματα.

3) Οι κακές καιρικές συνθήκες

Οι κακές καιρικές συνθήκες είναι ακόμη ένας παράγοντας ατυχήματος ο οποίος αντιπροσωπεύει το 10% των ατυχημάτων που συμβαίνουν παγκοσμίως. Παρά το γεγονός ότι σε σχέση με το παρελθόν η τεχνολογία έχει προοδεύσει, παρόλα αυτά κάποιες φορές τα στοιχεία της φύσης είναι ανίκητα.

4) Σαμποτάζ

Μία ακόμη αιτία για την πτώση ενός αεροσκάφους μπορεί να είναι και το σαμποτάζ ή αλλιώς η δολιοφθορά σε κάποιο ατύχημα. Ωστόσο το ποσοστό τους είναι σχετικά μικρό και ανέρχεται στο 10% των ατυχημάτων που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο.

5) Άλλες μορφές ανθρώπινου λάθους

Κάποια άλλα ατυχήματα μπορεί να συμβαίνουν και εξαιτίας ανθρωπίνων λαθών που μπορεί να κάνουν άλλοι εργαζόμενοι, όπως για παράδειγμα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι διεκπεραιωτές, οι μηχανικοί συντήρησης κτλ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact