ΚΑΙΡΟΣ

Καλλιάνος: ‘Ερχεται κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Όπως ακριβώς σας είχα ενημερώσει και πριν από λίγες ημέρες, αναμένεται να επικρατήσει σοβαρή κακοκαιρία στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις μπόρες, τις βροχές, τις ισχυρές καταιγίδες και πιθανότατα τις έντονες κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή!

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Όπως όλα δείχνουν, η έναρξη της καλοκαιρινής κακοκαιρίας θα γίνει αύριο Παρασκευή και πρώτα από τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Έτσι λοιπόν, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα Επτάνησα, στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου (με έμφαση στα κεντροδυτικά τμήματα), στην κεντρική και δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και τη Θράκη. Στη Θράκη τα φαινόμενα θα είναι πιο εξασθενημένα σε σχέση με τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής και στη συνέχεια, λίγες τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς, της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας αλλά και της δυτικής Κρήτης.

Στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγαλύτερα διαστήματα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 32°C σχεδόν σε καμία περιοχή της χώρας. Οι άνεμοι δεν θα προκαλέσουν κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σχεδόν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Κατά διαστήματα ο καιρός θα είναι πολύ άστατος, τόσο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όσο και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα έχουν ιδιαίτερη δυναμική και πιθανότατα θα εκδηλωθούν ακόμη και ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε τοπικό επίπεδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και δεν θα ξεπεράσει σε καμία περιοχή της χώρας τους 28-29°C και τοπικά τους 30°C ακόμη και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Οι άνεμοι δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες μιας και η ένταση τους, ως μέγιστες ριπές, δεν θα ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ και αυτό στα νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου.

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θα επηρεαστούν οι περισσότερες περιοχές της χώρας από τις βροχές και τις καταιγίδες και ιδιαίτερα τα ηπειρωτικά τμήματα. Έτσι, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες μέσα στο Σαββατοκύριακο (στη Θεσσαλονίκη θα βρέξει και την Παρασκευή) οι οποίες φαίνεται ότι θα έχουν κάποια δυναμική ιδιαίτερα από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Επειδή κατά τη διάρκεια της επικείμενης κακοκαιρίας τα φαινόμενα ιδιαιτέρως στα ηπειρωτικά τμήματα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, οι αγρότες θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους σε περίπτωση που εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ

Λόγω του ότι αναμένεται σε τοπικό επίπεδο να εκδηλωθούν πολύ ισχυρές καταιγίδες, υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μέσα σε λίγη ώρα, θα σημειωθούν αρκετά χιλιοστά βροχής με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη πιθανότητα πλημμυρών και υπερχείλισης χειμάρρων ή ποταμών.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τη νέα εβδομάδα, με τις βροχές, τις μπόρες και τις τοπικές καταιγίδες να κάνουν την εμφάνιση τους σε αρκετές περιοχές κυρίως του Ιονίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε επίπεδα χαμηλότερα από τη μέση τιμή για την εποχή.

Καλή απόλαυση της βροχής και προσοχή στα κατά τόπους έντονα φαινόμενα!

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact