ΕΛΛΑΔΑ

Η κατάθεση της Βαρβάρας Φύτρου «Καίει” Δούρου και Ψινάκη

Κατάθεση κόλαφο έδωσε στον εισαγγελέα η Βαρβάρα Φυτρου που έχασε στη φονική πυρκαγιά τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά.

«Σας παραδίδω τη μήνυσή μου. Εμμένω σε όσα αποδεικνύουν ότι υπάρχει ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και κακουργηματική έκθεση. Για όλα τα άλλα να κάνετε ό,τι μπορείτε για να τα βρείτε. Δείτε ποιοι φταίνε και ποιοι όχι. Θεωρώ ότι συνυπεύθυνοι και συνυπαίτιοι αποκλειστικά είναι αυτοί τους οποίους κατήγγειλα με τη μήνυσή μου».

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής φέρνει στο φως της δημοσιότητας μέρος των πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου στον Δήμο Μαραθώνα που είχε γίνει τον Απρίλιο και όπου γινόταν λόγος για τα προβλήματα όσον αφορά την πολιτική προστασία του δήμου. Όπως καταγγέλλει ο συνήγορος της κ. Φύτρου, Βασίλης Καπερνάρος, είχε ενημερωθεί η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, πως δεν λειτουργούσε ικανοποιητικά το σχέδιο πολιτικής προστασίας αλλά όπως αποδείχθηκε δεν έκανε τίποτα απολύτως.

«Ο τομέας πολιτικής προστασίας στον Δήμο δεν λειτουργεί ικανοποιητικά από πλευράς οργάνωσης δυνατοτήτων προσβασιμότητας στην επέμβαση και διαχειριστικής αποτελεσματικότητας από τον Δήμο», ανέφεραν χαρακτηριστικά από τον Απρίλιο στο δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα.

Η κ. Φύτρου στάθηκε στη μήνυση που είχε καταθέσει πριν από μία εβδομάδα κατά των Ρένα Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής, Ιωάννη Καπάκη, τέως γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και κατά του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, ενώ καταλόγισε ευθύνες και στους Σωτήριο Τερζούδη, τέως αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

«Πρέπει να βρείτε ποιοι φταίνε. Εγώ θεωρώ αυτούς τους ανθρώπους υπεύθυνους για ό,τι έγινε εκείνο το απόγευμα και έχασα την οικογένειά μου», πρόσθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, η ίδια χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της, η οποία παραδόθηκε στον εισαγγελέα στο πλαίσιο της εντολής του για προκαταρκτική εξέταση για εμπρησμό από πρόθεση, εκ του οποίου επήλθε θάνατος, ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή, σωματική βλάβη εξ αμελείας κατά συρροή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας με φωτιά κατά συρροή, ως απόρροια των γεγονότων στο Μάτι, όπου η πύρινη λαίλαπα στέρησε τη ζωή από δεκάδες ανθρώπους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact