ΚΟΣΜΟΣ

Καθηγήτρια κατηγορείται ότι τηλεφώνησε σε μαθητή της 700 φορές!

Απολύθηκε από το σχολείο για ανάρμοστη συμπεριφορά

Μια καθηγήτρια αγγλικών στο Μπρούκλιν απολύθηκε από το σχολείο John Dewey HS, στο οποίο δίδασκε εδώ και πέντε χρόνια, για ανάρμοστη συμπεριφορά, καθώς διαπιστώθηκε πως είχε τηλεφωνήσει σε μαθητή της πάνω από 700 φορές, με αρκετές από τις επικοινωνίες τους να γίνονται νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Κάποιοι μάλιστα την κατηγορούν ότι φλέρταρε με τον μαθητή στο σχολείο.

Η Keri Twente παραδέχθηκε ότι το είχε παρακάνει με την καθοδήγηση του 19χρονου μετανάστη μαθητή της, επιμένει ωστόσο πως ποτέ δεν «υπερέβη τα εσκαμμένα» – ότι δηλαδή δεν είχε συνάψει ερωτική σχέση μαζί του.

«Συνεχώς βοηθάω παιδιά. Όποτε με χρειάζονται είμαι εκεί γι’ αυτά», δήλωσε η 29χρονη καθηγήτρια στην NY Post, ενώ έχει καταθέσει αγωγή με στόχο να ανατρέψει την απόφαση του σχολείου και να επιστρέψει στα καθήκοντά της.

Υποστηρίζει μάλιστα πως έχει στα χέρια της στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι πράκτορες της ειδικής επιτροπής που εξέτασαν την υπόθεσή της είπαν ψέματα και απέκρυψαν πληροφορίες απαλλακτικές για εκείνη.

Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται πως όταν οι πράκτορες Miguel Ruiz και Noemi Martin εξέτασαν τον 19χρονο μαθητή τον Ιούλιο του 2017, εκείνος κατέγραψε κρυφά τη συνέντευξη και εν συνεχεία της παρέδωσε την κασέτα. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, αρνείται κατηγορηματικά πως φίλησε ή έκανε σεξ με την καθηγήτρια. Μάλιστα ακούγεται να λέει «όχι, αυτό είναι αηδιαστικό».

O Ruiz είχε πει τότε στον μαθητή πως θα έκλεινε την υπόθεση γιατί «δεν συνέβη τίποτα», ωστόσο παρέλειψε να αναφέρει τις συγκεκριμένες δηλώσεις στην τελική έκθεση αλλά και την ακροαματική διαδικασία.

Η καθηγήτρια μάλιστα ανέφερε πως έπιασε επ’ αυτοφόρω τον εν λόγω πράκτορα να ψάχνει το κιβώτιο αλληλογραφίας έξω από το σπίτι της, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως το έκανε επειδή χτύπησε την πόρτα και δεν του άνοιξε κανείς. «Σε αυτές τις περιπτώσεις ανοίγουμε το κιβώτιο αλληλογραφίας απλά για να επιβεβαιώσουμε ότι ζει κάποιος εκεί».

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την ειδική επιτροπή ερευνών επί του θέματος.

Ο νεαρός μαθητής είναι από τη Ρωσία και μετανάστευσε στις ΗΠΑ στα 18 του, χωρίς να μιλά καθόλου αγγλικά. Ήταν στην τάξη της 29χρονης καθηγήτρια τη σεζόν 2015-16. Την επόμενη χρονιά αν και είχαν αναλάβει την διδασκαλία του άλλοι δάσκαλοι, εκείνος συνέχιζε να ζητά τη βοήθεια της Twente και συχνά επισκεπτόταν την τάξη της και παρακολουθούσε το μάθημα με ή χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με τα αρχεία κλήσεων εκείνη τη χρονιά ο μαθητής τηλεφώνησε 650 φορές στην καθηγήτρια και εκείνη τον κάλεσε 720 φορές.

Όπως είπε η 29χρονη στις μισές από αυτές τις κλήσεις δεν υπήρχε συζήτηση. Συχνά του τηλεφωνούσε, είπε, στις 7 το πρωί για να τον ξυπνήσει για το σχολείο, ενώ επικοινωνούσαν και αργά το βράδυ όταν εκείνος επέστρεφε από τη δουλειά του σε εστιατόριο και καθόταν να διαβάσει.

«Απλά τηλεφωνούσαμε ο ένας στον άλλο και αφήναμε το τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση την ώρα που κάναμε τις εργασίες μας», δήλωσε στην NY Post η καθηγήτρια. «Μάθαινε αγγλικά. Εγώ μελετούσα ρώσικα. Διορθώναμε ο ένας τον άλλο στη γραμματική». Συζητούσαν επίσης για πολιτική και σχολίαζαν θέματα της επικαιρότητας, πρόσθεσε.

Βέβαια αυτή η ιδιαίτερη σχέση που είχαν αναπτύξει αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού για μαθητές και διδακτικό προσωπικό. Στην κατάθεσή του ο μαθητής είπε πως αρκετοί συμμαθητές του «ζήλευαν». Ένας καθηγητής ανέφερε πως είδε την Twente και τον μαθητή στην τάξη της η οποία ήταν κλειδωμένη και τα φώτα σβησμένα. Είπε επίσης ότι η καθηγήτρια του έδειχνε φωτογραφίες της και πως ο νεαρός της έκανε κομπλιμέντα για το χτένισμά της.

«Η Twente γελούσε και έπαιζε με τα μαλλιά της», αναφέρει η έρευνα.

Μια άλλη καθηγήτρια ωστόσο στην κατάθεσή της έδωσε άλλη εκδοχή του γεγονότος και ορκίστηκε πως η Twente δεν κλειδώνει ποτέ την πόρτα της αίθουσάς της.

Μετά από 10ήμερη ένορκη διοικητική εξέταση, ο αξιωματικός ακρόασης κατέληξε στο συμπέρασμα πως η 29χρονη καθηγήτρια είχε «εμμονή» με τον μαθητή και πως είχε «ξεπεράσει τα όρια» που πρέπει να υπάρχουν ανάμεσα σε έναν επαγγελματία καθηγητή και έναν μαθητή.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact