ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαύρη» Τετάρτη με τραπεζικό κραχ

Οι τραπεζικές μετοχές δέχθηκαν μεγάλες πιέσεις, που έφτασαν στα όρια του «sell off». O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 666,84 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,10 %. Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως τις 653,14 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες έως και 4,11%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 101,323 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 75.417.080 μετοχές.

Με σημερινή της έκθεση η Goldman Sachs προειδοποιεί πως η ικανότητα του τραπεζικού κλάδου να αντέξει οποιοδήποτε σοκ (εσωτερικό ή εξωτερικό, οικονομικής ή πολιτικής φύσεως) παραμένει περιορισμένη. Επίσης σύμφωνα με έκθεση της HSBC η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις ελληνικές τράπεζες έχει κλονισθεί, και τονίζει ότι κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, η κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μειώθηκε κατά 1,6 δισ. ευρώ.

Αλλά αυτή τη φορά η απώλειες συνδέεται με την εμπιστοσύνη της αγοράς στον κλάδο, αναφέρει η HSBC, θεωρώντας ότι αν και κατανοητές, είναι λίγο υπερβολικές.

Ο τραπεζικός δείκτης από τις αρχές του έτους καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 42,22%, ενώ την Τετάρτη έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2016.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,04%, ενώ και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,04%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Κατασκευών (+2,27%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+0,69%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-8,78%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-3,53%).

Πηγή: ΑΠΕ

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact