ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νικητής ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Άτυπη εκδίκηση για το περσινό παιχνίδι της Τούμπας, τα γεγονότα του οποίου έκριναν την έκβαση του πρωταθλήματος πήρε ο ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς χωρίς να αγχωθούν επικράτησαν 2-0 της ΑΕΚ, η οποία είχε ευκαιρίες για να πάρει κάτι καλύτερο από το ματς, πλήρωσε όμως τα τραγικά λάθη της, ολιγοψύχησε, ξέμεινε από δυνάμεις και υποτάχτηκε μέσα στην έδρα του αντιπάλου που θα αμφισβητει μια ζωή τον δωδέκατο τίτλο της.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς με δύο προσωπικά γκολ άνοιξε τον δρόμο της νίκης για τον ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος… Μεγαλέξανδρος ήταν αδιαμφισβήτητα ο MVP του αγώνα.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Έκπληξη επεφύλαξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο στήσιμο της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ξεκίνησε βασικός στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής αντί του Ζαμπά και του Ελ Καντουρί. Συγκεκριμένα, ο Ρουμάνος τεχνικός εφήρμοσε 4-2-3-1, με τον Πασχαλάκη στο τέρμα, τους Βαρέλα και Κρέσπο δίδυμο στόπερ, τον Μάτος δεξί μπακ και τον Βιεϊρίνια αριστερό. Στο κέντρο αγωνίστηκαν ο Κάνιας με τον Μαουρίσιο και ο Πέλκας είχε ρόλο «δεκαριού». Ο Λημνιός κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα, ο Ολλανδός την αριστερή και στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Πρίγιοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ με εξαίρεση μερικές φάσεις δεν είχε προβλήματα στο στήσιμο. Ούτε το κοουτσάρισμα του Λουτσέσκου ήταν άσχημο. Εξάλλου τον ευνόησαν οι συνθήκες και η κακή εικόνα των φιλοξενούμενων.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ΑΕΚ σε διάταξη 4-4-1-1. Τα δοκάρια υπερασπίστηκε ο Μπάρκας, με τους Μπακάκη, Οικονόμου, Λαμπρόπουλο, Λόπες στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο, δεξιά ο Μπακασέτας και αριστερά ο Μάνταλος. Ο Λιβάγια κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Πόνσε.

Η έλλειψη της εμπειρίας του Τσιγκρίνσκι φάνηκε ξεκάθαρα σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Γκάφες είδαμε από παντού, με σημαντικότερη αυτή του Λαμπρόπουλου. Ο Ουζουνίδης από την άλλη μπλόκαρε στο κοουτσάρισμα. Ο Κλωναρίδης άργησε να μπει για να φρεσκάρει επιθετικά την ΑΕΚ, ενώ η είσοδος του Γκάλο δεν βοήθησε. Ο Σιμόες ήταν πιο κουρασμένος από ποτέ με το πρόβλημα της Ένωσης στο κέντρο να είναι εμφανέστατο, με τον προπονητή των φιλοξενούμενων να επιλέγει για αλλαγή τον Τσόσιτς, αφού ο Άλεφ ήταν εκτός μάχης.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (81′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Λημνιός (75′ Ζαμπά), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Μπακάκης, Γαλανόπουλος (62′ Κλωναρίδης), Σιμόες (87′ Τσόσιτς), Μάνταλος, Μπακασέτας, Πόνσε (71′ Γκάλο), Λιβάγια.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact