ΚΟΣΜΟΣ

Οι επιδόσεις Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στη συγκέντρωση προεκλογικών πόρων

«Κούρσα» ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου

Την «πρωτιά» στη συγκέντρωση χρημάτων, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, τον επόμενο μήνα, φαίνεται να έχουν οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι, οι οποίοι δείχνουν να ξεπερνούν τους Ρεπουμπλικάνους που επιδιώκουν την επανεκλογή τους στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ποσοστό περίπου 50% από τους εν ενεργεία υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος διεκδικούν την επανεκλογή τους σε κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες, ενώ μερικοί από αυτούς έχουν καταφέρει να κάνουν προσωπικό ρεκόρ στην συγκέντρωση χρημάτων για τον προεκλογικό τους αγώνα, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το «Politico».

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπολείπονται της απόδοσης των Δημοκρατικών, που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, ενώ έχουν και την βοήθεια μεγάλων δωρητών στην προεκλογική τους εκστρατεία.

Έτσι, 61 Δημοκρατικοί έχουν συγκεντρώσει ποσά που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο δολάρια, για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής τους εκστρατείας.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι 71 από τους Ρεπουμπλικάνους έχουν ήδη ξοδέψει περισσότερα χρήματα από τους αντιπάλους τους.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, μόλις 5 βρίσκονται πίσω στην συγκέντρωση χρημάτων, συγκρινόμενοι με τους Ρεπουμπλικάνους αντιπάλους τους.

Στο μεταξύ, 33 Ρεπουμπλικάνοι στην Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν στα χέρια τους μικρότερα ποσά από αυτά που έχουν συγκεντρώσει οι Δημοκρατικοί αντίπαλοί τους, ενώ δεν υπάρχει κάποιος Δημοκρατικός που να έχει διαθέσιμη οικονομική ρευστότητα μικρότερη από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του.

Το κενό που υπάρχει στην διαθέσιμη οικονομική ρευστότητα μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών υποψηφίων δίνει έμφαση σε ένα δυσάρεστο ιστορικό προηγούμενο. Στις τέσσερις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, τα 2/3 των εν ενεργεία μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, που στα τέλη Σεπτεμβρίου του εκλογικού έτους είχαν μικρότερη διαθέσιμη οικονομική ρευστότητα από τους αντιπάλους τους, έχασαν τις έδρες τους στις εκλογές που ακολούθησαν μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Τυπικά, μικρός αριθμός μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων βρίσκεται σε μία τέτοια δεινή οικονομική θέση, κάθε χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2010, μεγάλος αριθμός Δημοκρατικών είχαν συγκεντρώσει μεγαλύτερα επίπεδα οικονομικής ρευστότητας από τους Ρεπουμπλικάνους αντιπάλους τους. Ωστόσο, την χρονιά εκείνη, 18 Δημοκρατικοί που ήταν εκλεγμένοι στην Βουλή των Αντιπροσώπων καταγράφηκαν στο τρίτο τρίμηνο να έχουν μικρότερη οικονομική ρευστότητα από τους Ρεπουμπλικάνους αντιπάλους τους. Από αυτούς, οι 10 έχασαν τις έδρες τους στις εκλογές που ακολούθησαν.

Η οικονομική εικόνα είναι ακόμη πιο ζοφερή για τους Ρεπουμπλικάνους στις λεγόμενες «ανοικτές εκλογικές περιφέρειες», όπου οι Δημοκρατικοί προηγούνται τόσο στο επίπεδο της συγκέντρωσης χρημάτων, όσο και στην οικονομική ρευστότητα που διαθέτουν, ενώ στις περιφέρειες αυτές, θα κριθεί η τύχη 24 εδρών για την Βουλή των Αντιπροσώπων. Στις εκλογικές αυτές περιφέρειες παρατηρήθηκε ασυνήθιστος αριθμός συνταξιοδοτήσεων από την Βουλή των Αντιπροσώπων, πριν από την επικείμενη εκλογική διαδικασία της 6ης Νοεμβρίου.

«Ο ρυθμός συγκέντρωσης χρημάτων στους Δημοκρατικούς, είναι ενδεικτικός της έντασης που υπάρχει εδώ κι αρκετό χρονικό διάστημα»  δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κεν Σπέιν, πρώην μέλος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κογκρέσο (NRCC). «Το μόνο πράγμα που η NRCC και οι εξωτερικές ομάδες υποστήριξης μπορούν να κάνουν αυτή την στιγμή, είναι να συνεχίσουν να ενεργούν με τον ίδιο τρόπο, όπως όλη αυτή την περίοδο, μέσω της σταθεροποίησης των οικονομικών πόρων, της μείωσης των δαπανών σε περιφέρειες που θεωρούνται εκλογικά χαμένες, αλλά και της οικοδόμησης ενός τείχους προστασίας, το οποίο ελπίζουμε ότι θα διατηρήσουμε μέχρι την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών» πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την άλλη πλευρά, ένας άλλος σύμβουλος των Ρεπουμπλικάνων, το έθεσε πιο ωμά: «Πρέπει να τρέξουμε. Δεν έχω κάτι άλλο να πω» δήλωσε.

Σε περιφέρειες όπου ο προεκλογικός αγώνας είναι έντονος, οι Δημοκρατικοί που είχαν σημαντική οικονομική ρευστότητα μπόρεσαν να αρχίσουν μεγάλες διαφημιστικές εκστρατείες από τον Αύγουστο, εκμεταλλευόμενοι τα χρήματα που είχαν και προκειμένου να αντιμετωπίσουν από νωρίς, επιθετικές διαφημιστικές εκστρατείες των Ρεπουμπλικάνων.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact