ΥΓΕΙΑ

Παρουσιάστηκε νέος κίνδυνος καπνίσματος

Φιλανδοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δέκα τσιγάρα την ημέρα μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη σοβαρών ψυχικών διαταραχών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το συχνό κάπνισμα δεν επηρεάζει μόνο την κατάσταση του πεπτικού και του καρδιαγγειακού συστήματος, αλλά προκαλεί και μη αναστρέψιμες αλλαγές στον εγκέφαλο.

Οι εμπειρογνώμονες διεξήγαγαν μια εκτενή μελέτη που έδειξε ότι το καθημερινό κάπνισμα είναι στενά συνδεδεμένο με τον επακόλουθο κίνδυνο ψύχωσης, ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη άλλες ψυχωτικές εμπειρίες – από τη χρήση οινοπνεύματος και ναρκωτικών.

Το κάπνισμα σε νεαρή ηλικία είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας κινδύνου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πειράματος, συνήχθη το συμπέρασμα ότι η πρόληψη του καπνίσματος στους εφήβους μπορεί να έχει θετική επίδραση στην ψυχική υγεία του πληθυσμού κατά την ενηλικίωση.

Για αρκετές δεκαετίες, οι επιστήμονες παρατήρησαν περίπου έξι χιλιάδες άτομα που υποβλήθηκαν σε τακτική ιατρική εξέταση.

Στη μελέτη, οι ερωτηθέντες όχι μόνο αποκάλυψαν τις λεπτομέρειες της διατροφής και του τρόπου ζωής, αλλά και ιατρικές πληροφορίες σχετικά με την παρουσία ή την απουσία κακών συνηθειών, προβλήματα ύπνου ή ένα νευρικό κλονισμό.

Το πείραμα έγινε σε άτομα εως 30 ετών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η δυσλειτουργία του νευρικού συστήματος που προκαλείται από την τακτική δηλητηρίαση του σώματος, μπορεί να κινηθεί σε προσωρινή ανεξέλεγκτη ψυχική βλάβη που προκύπτει να είναι μια σοβαρή ασθένεια, όπως η διπολική διαταραχή και η σχιζοφρένεια.

Η ερευνητική ομάδα επίσης, διεξήγαγε μελέτη σχετικά με τη χρήση κάνναβης.

Το πείραμα έδειξε ότι η εφηβική χρήση της μαριχουάνας συνδέεται επίσης με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης ψυχικών διαταραχών. Οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν κάνναβη και είχαν ψυχωτικές εμπειρίες σε νεαρή ηλικία συχνά παρουσίαζαν ψύχωση κατά τη διάρκεια της περιόδου μάθησης.

Αίθουσα Σύνταξης Fnews.gr

Kάντε κλικ για να συνεχίσετε

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Νεκρός ο γιος του επιχειρηματία που αυτοκτόνησε πριν λίγες μέρες στην Σπάρτη

Οικογενειακή τραγωδία στην Λακωνία… Πριν από λίγα λεπτά,…

Times: Η Λέσβος είναι η μήτρα της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη

Σε μήτρα της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη έχει…

Πατέρας Ζακ στο «Star»: «Μπήκε στο κοσμηματοπολείο για να κρυφτεί, υπάρχουν βίντεο»

Ο πατέρας του Ζακ, Ευθύμιος Κωστόπουλος, μιλώντας στην…

Πώς ένας 19χρονος επιβίωσε μόνος του επί 49 ημέρες στη θάλασσα

Περισσότερα από 10 πλοία τον προσπέρασαν, χωρίς να…

Η Τρελή »κονόμα» των Ευρωπαίων απο τα Ελληνικά εκθέματα!

«Τα δύο ελληνικά εκθέματα που θα αναφέρουμε παρακάτω…

«Έσπασε» την σιωπή της η 15χρονη που βιάστηκε απο Ιρανό μετανάστη

Η κοπέλα αποκάλυψε στις Αρχές ότι, από την…

Συντάξεις: Αυτά είναι τα ποσά – Διπλές οι μειώσεις για τους νέους συνταξιούχους

Πολύς λόγος γίνεται για τις μειώσεις στις συντάξεις που έχουν…
contact