ΥΓΕΙΑ

Παρουσιάστηκε νέος κίνδυνος καπνίσματος

Φιλανδοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δέκα τσιγάρα την ημέρα μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη σοβαρών ψυχικών διαταραχών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το συχνό κάπνισμα δεν επηρεάζει μόνο την κατάσταση του πεπτικού και του καρδιαγγειακού συστήματος, αλλά προκαλεί και μη αναστρέψιμες αλλαγές στον εγκέφαλο.

Οι εμπειρογνώμονες διεξήγαγαν μια εκτενή μελέτη που έδειξε ότι το καθημερινό κάπνισμα είναι στενά συνδεδεμένο με τον επακόλουθο κίνδυνο ψύχωσης, ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη άλλες ψυχωτικές εμπειρίες – από τη χρήση οινοπνεύματος και ναρκωτικών.

Το κάπνισμα σε νεαρή ηλικία είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας κινδύνου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πειράματος, συνήχθη το συμπέρασμα ότι η πρόληψη του καπνίσματος στους εφήβους μπορεί να έχει θετική επίδραση στην ψυχική υγεία του πληθυσμού κατά την ενηλικίωση.

Για αρκετές δεκαετίες, οι επιστήμονες παρατήρησαν περίπου έξι χιλιάδες άτομα που υποβλήθηκαν σε τακτική ιατρική εξέταση.

Στη μελέτη, οι ερωτηθέντες όχι μόνο αποκάλυψαν τις λεπτομέρειες της διατροφής και του τρόπου ζωής, αλλά και ιατρικές πληροφορίες σχετικά με την παρουσία ή την απουσία κακών συνηθειών, προβλήματα ύπνου ή ένα νευρικό κλονισμό.

Το πείραμα έγινε σε άτομα εως 30 ετών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η δυσλειτουργία του νευρικού συστήματος που προκαλείται από την τακτική δηλητηρίαση του σώματος, μπορεί να κινηθεί σε προσωρινή ανεξέλεγκτη ψυχική βλάβη που προκύπτει να είναι μια σοβαρή ασθένεια, όπως η διπολική διαταραχή και η σχιζοφρένεια.

Η ερευνητική ομάδα επίσης, διεξήγαγε μελέτη σχετικά με τη χρήση κάνναβης.

Το πείραμα έδειξε ότι η εφηβική χρήση της μαριχουάνας συνδέεται επίσης με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης ψυχικών διαταραχών. Οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν κάνναβη και είχαν ψυχωτικές εμπειρίες σε νεαρή ηλικία συχνά παρουσίαζαν ψύχωση κατά τη διάρκεια της περιόδου μάθησης.

Αίθουσα Σύνταξης Fnews.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact