ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρ ομαδόν» κατά Καμμένου

«Πυρ ομαδόν» κατά του Πάνου Καμμένου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Με… μπροστάρη τον Νίκο Φίλη, που χαρακτήρισε «καρικατούρα» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν επίθεση κατά του κυβερνητικού τους εταίρου, δείχνοντας ότι το γυαλί πλέον έχει ραγίσει για τα καλά.

Αφορμή, φυσικά, τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από τις ΗΠΑ περί plan B στο Σκοπιανό αλλά και νέων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Φίλης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον εταίρο της κυβέρνησης, λέγοντας πως ο Πάνος Καμμενος είναι θέμα. «Ειναι στοιχείο απολιτικοποίησης να μην συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα. Ορθώς συνεργαστήκαμε με τον Καμμένο, ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασια -για συγκυριακούς λόγους, βεβαίως. Σήμερα εξαντλεί αυτήν τη δυναμική της αυτή η συνεργασία. Ο Καμμένος θεωρεί ότι θα παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί. Είναι καρικατούρα. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας, ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας, να μην υπάρξει παρεμπόδιση του έργου μας».

Τασία: Τραυματική εμπειρία

Επικριτική εμφανίστηκε και η βουλευτής και πρώην υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Βγαίνουμε από μία τραυματική εμπειρία με τους ΑΝΕΛ και δεν έχουμε ένα κόμμα που να μπορούμε να πούμε την επομένη ότι θα κάνουμε κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε, δε, κομβικό το ζήτημα των συνεργασιών και τόνισε ότι «δεν πρέπει να μάθουμε με ποιον θα συνεργαστούμε το βράδυ των εκλογών όπως μάθαμε με τους ΑΝΕΛ».

Μάλιστα, κάλεσε τα όργανα του κόμματος να πουν τη γνώμη τους για το θέμα που έχει προκύψει με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και στο τέλος να ληφθούν δεσμευτικές αποφάσεις.Σάκης Παπαδόπουλος: Ζήτημα χοντροκομμένο

Από την πλευρά του, «βόμβες» εκτόξευσε και ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο (σ.σ.: του 2019) με τον Πάνο Καμμένο». Όπως είπε μεταξύ άλλων: «Με τον Πάνο Καμμένο να πάμε μέχρι τον Οκτώβρη δεν μπορούμε, με την πολιτική των ΑΝΕΛ μετά το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα, είναι ένα ζήτημα χοντροκομμένο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτική συμμαχιών και με τον Σπύρο Δανέλλη και με τον Κώστα Κατσίκη. Όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνικολαϊκισμό, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα και του συνεταίρου».

Έμμεση αναφορά από Τσίπρα

Αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας άφησε έμμεσες αιχμές κατά του κυβερνητικού εταίρου. Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών και αφού είπε ότι «είναι μια μοναδική και αναντικατάστατη ευκαιρία για τους δύο λαούς και για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια», ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «αν οι γείτονές μας απορρίψουν τη συμφωνία, πρέπει να γνωρίζουν -και θα το πω με ειλικρίνεια- ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλους διεθνείς οργανισμούς ή αμυντικές συμμαχίες στις οποίες η Ελλάδα συμμετέχει. Διότι αν δεν αλλάξουν τη συνταγματική τους ονομασία, θέλω να είμαι σαφής, η Ελλάδα δεν πρόκειται να το επιτρέψει. Δεν πρόκειται να δεχτεί την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ ή σε άλλο διεθνή οργανισμό, ή σε οποιοδήποτε σχήμα αμυντικής συνεργασίας με συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»».

Επίθεση και μέσω της «Εφ.Συν.»

Η επίθεση στον Πάνο Καμμένο ξεκίνησε από την «Εφημερίδα των Συντακτών» του Σαββάτου, όπου τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Φίλης, Χριστοδουλοπούλου, Σία Αναγνωστοπούλου, Θεοδώρα Τζάκρη) εκτόξευσαν τα βέλη τους κατά του υπουργού Αμυνας.

«Η κυβέρνηση έχει προγραμματικές δηλώσεις ιδιαίτερα για το μείζον εθνικό θέμα τις οποίες οφείλει να σέβεται και να υπηρετεί ως κορυφαίος υπουργός. Δεν είναι υπουργός α λα καρτ. Με τις δηλώσεις του, τον υποτελή φιλοαμερικανισμό του και τις επινοήσεις για άξονες στο πλαίσιο ενός «ψυχρού» βαλκανικού πολέμου ,επιβαρύνει τη διεθνή θέση της χώρας και δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή. Είναι χίμαιρα και μάλιστα επικίνδυνη και αυτοκαταστροφική για τον ίδιο να θέλει να το παίξει Έλληνας Σαλβίνι ή Όρμπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει τα μέτρα του», δήλωσε ο Νίκος Φίλης.

«Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και προεξοφλούν την ψήφισή της από τη Βουλή, τόσο ο υπουργός Άμυνας αναζητά τρόπους να διαφοροποιηθεί και να κάνει θόρυβο. Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται δεν δικαιολογεί όμως τίποτα από όσα επινοεί. Αντίθετα εντείνει τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται. Η κρίση του κ. Καμμένου δεν μπορεί να γίνει και κρίση της κυβέρνησης. Όσο νωρίτερα το καταλάβει, τόσο ο κ. Καμμένος όσο και η αντιπολίτευση, τόσο καλύτερα για όλους», υπογράμμισε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.«Η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται μόνο από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών», ανέφερε η Σία Αναγνωστοπούλου.

«Δυστυχώς ο κ. Καμμένος δεν κατανοεί πλέον τον ρόλο του ως μέλος της κυβέρνησης, αλλά ως ένας ιδιότυπος ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος. Είναι προφανές ότι η σύγχυση του κ. Καμμένου σχετικά με τον ρόλο του προκύπτει από την πολιτική του αγωνία για την επόμενη ημέρα αλλά και την αδυναμία κατανόησης των πραγματικών συμφερόντων της χώρας μας σχετικά με την εξωτερική της πολιτική. Οι παραφωνίες δεν βοηθούν ούτε την εικόνα της χώρας, ούτε την εικόνα της κυβέρνησης. Αυτό θα πρέπει ο κ. Καμμένος να το αντιληφθεί», είπε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact