ΚΟΣΜΟΣ

«Πυροβολείτε ελεύθερα τα ελληνικά πλοία»: Οι Τούρκοι άλλαξαν τους κανόνες εμπλοκής στην ανατολική Μεσόγειο!

Ελεύθερος θα είναι ο τουρκικός στόλος να απαντά με τον ίδιο τρόπο στις παρενοχλήσεις σύμφωνα με τους νέους κανόνες εμπλοκής που επεξεργάστηκε το Γενικό Επιτελείο τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας σύμφωνα με το αμυντικό περιοδικό Defence.

Έπειτα από τη δήλωση του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ την περασμένη βδομάδα ότι με βάση τη νέα εργασία σύντομα θα ανακοινώσουν τους νέους κανόνες εμπλοκής, το τουρκικό περιοδικό αναφέρει ότι οι κανόνες εμπλοκής θα εφαρμοστούν αυξάνοντας την αντίδραση σταδιακά ανάλογα με το επίπεδο της απειλής.

Εξηγεί ότι ανάλογα με τον πιθανό βαθμό απειλής θα υπάρχει δυνατότητα όπως η αρμοδιότητα διαταγής να μπορεί να μεταβιβαστεί από τον ναύαρχο μέχρι και τον χαμηλότερης βαθμίδας αξιωματικό ενός πλοίου.

Με τους νέους κανόνες εμπλοκής, σύμφωνα με το περιοδικό, θα διασφαλιστεί η αποφασιστική αντίδραση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού σε περίπτωση προσπάθειας παρεμπόδισης των εργασιών ερευνητικού πλοίου Μπαρμπαρός και του γεωτρύπανου Φατίχ που τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές του.

Σύμφωνα με το pronews.gr, oι νέοι κανόνες εμπλοκής είναι:

  • Τα πλοία επιφανείας και τα υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού θα απαντούν ακόμη και εις διπλούν και τριπλούν στις πιθανές απειλές που θα δεχθούν από το ελληνικό Ναυτικό ή τις τις πυροβολαρχίες επακτίου αμύνης βλημάτων MM-40 της Κύπρου.
  • Ο αριθμός των μέσων του τουρκικού Ναυτικού που θα εμπλέκονται θα είναι μεγαλύτερος από με το επίπεδο της απειλής.
  • Ανάλογα με τον πιθανό βαθμό απειλής, θα υπάρχει η δυνατότητα η διαταγή να μπορεί να μεταβιβαστεί η αρμοδιότητα δράσης στους τοπικούς διοικητές.
  • Ο Αρχηγός Στόλου θα μπορεί να επιλέγει άμεση έναρξη πυρών χωρίς να εμπλέκεται η πολιτική ηγεσία ή και ο Αρχηγός του Επιτελείου, ακόμα σε περίπτωση που υπάρξει έστω και η πιο μικρή παρενόχληση στο ερευνητικό πλοίο Barbaros, αλλά και το γεωτρύπανο Fatih, που σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στην ανατολική Μεσόγειο.

Προπαγανδιστικό βίντεο εκφοβισμού με τορπιλισμό σκάφους

Η σπουδή της Άγκυρας να εκφοβιστούν Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ δημοσίευσε την Κυριακή, κάτι που δεν το συνηθίζει ποτέ, βίντεο από άσκηση σε ανύποπτο τόπο και χρόνο, όπου τουρκικό υποβρύχιο εξαπολύει τορπίλη κατά παροπλισμένου εμπορικού σκάφους – σταθερού στόχου, το οποίο και ανατινάσσει.

Το μήνυμα σαφές, αν και η ελληνική πλευρά στον υποβρυχιακό πόλεμο διατηρεί σαφές προβάδισμα, για ακόμα λίγο χρονικό διάστημα, διαθέτοντας τα γερμανικής κατασκευής υποβρύχια Type 214, με την Άγκυρα να έχει προβεί και αυτή σε παραγγελία παρόμοιων σκαφών και μάλιστα με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact