ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικά ΜΜΕ: Δεν έπεισαν ούτε τους Ρώσους οι «τουρίστες» στο Σάλσμπερι

Οι αντιφάσεις και οι περίεργες αναφορές τους στα αξιοθέατα

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενα εκτενώς στην συνέντευξη των δύο Ρώσων, με τα ονόματα Αλεξαντρ Πετρόφ και Ρουσλάν Μποσίροφ τους οποίους το Λονδίνο θεωρεί βασικούς υπόπτους για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σόλσμπερι, γράφουν ότι τα όσα ισχυρίσθηκαν στην συνέντευξη τους, ότι επισκέφθηκαν δηλαδή το Σάλσμπερι ως «τουρίστες» δεν έπεισαν την Δύση, αλλά και την ρωσική κοινή γνώμη η οποία εκφράζει τον σκεπτικισμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι λόγοι που επικαλέσθηκαν οι δύο Ρώσοι, γράφει η εφημερίδα «Kommersant» δεν έπεισαν την Δύση ούτε μείωσαν την αντιπαράθεση της με τη Ρωσία.

Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Κόμματος «Πρωτοβουλία πολιτών» Ντιμίτρι Γκουντκόφ δήλωσε στην εφημερίδα ότι το αφήγημα τους για τον καθεδρικό ναό που πήγαν τον επισκεφθούν, θυμίζει συλλογή φράσεων από την Wikipedia. «Στην συνέντευξη που παραχώρησαν, δεν τους ρώτησαν γιατί αγόρασαν αμέσως όλα τα εισιτήρια για μια σειρά δρομολόγια της ίδιας ημέρας, γιατί τα διαβατήριά τους διαφέρουν. Γενικά στη συνέντευξη αυτή δεν μάθαμε ποιοι είναι ο Πετρόφ και Μποσίροφ;» διερωτάται ο Γκουντκόφ.

Αλλά και στο Λονδίνο, γράφει η εφημερίδα δεν πίστεψαν την αφήγηση τους, και παραθέτει τις δηλώσεις της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, η οποία χαρακτήρισε προσβολή για την κοινή γνώμη την συνέντευξη τους, αλλά και βαθύτατη προσβολή για τα θύματα που υπέστησαν την επίθεση και τους οικείους τους.

Οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν και τον βρετανό βουλευτή από το Σάσλμπερι Τζον Γκλεν γράφει η εφημερίδα, ο οποίος έγραψε ότι «αφού χαρήκαμε σαρκαστικά που οι δύο Ρώσοι μπόρεσαν να δουν τα παγκοσμίως γνωστά αξιοθέατα του Σάλσμπερι» επεσήμανε ότι «είναι πολύ περίεργο που έκαναν όλο αυτό τον δρόμο για να μείνουν μόνο δύο μέρες με το «Νοβιτσόκ» στις βαλίτσες τους».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας σ’ αυτήν την κριτική θεωρεί ότι είναι «εντελώς ανεπίτρεπτο να κατηγορείς ότι είναι ψεύτες οι άνθρωποι αυτοί, 30-40 λεπτά αφότου, προέβησαν σε τέτοιες παραδοχές».

Η εφημερίδα kommersant πιστεύει ότι η διπλωματική αντιπαράθεση επιβεβαιώνει, ότι οι θέσεις των εμπλεκόμενων στην διένεξη πλευρών γύρω από την «υπόθεση Σκριπάλ» δεν άλλαξαν και είναι αμφίβολο αν θα αλλάξουν, κάτι που ενδέχεται να σημαίνει για την Μόσχα νέες κυρώσεις. Και η εφημερίδα καταλήγει γράφοντας ότι «η εμφάνιση του Αλεξάντρ Πετρόφ και του Ρουσλάν Μποσίροφ στην τηλεόραση RT (Russia Today), φαίνεται πως δεν έπεισε ούτε τους αμερικανούς αλλά ούτε και τους βρετανούς».

Η γνωστή διαδικτυακή εφημερίδα της Αγίας Πετρούπολης Fontanka έγραψε στο άρθρο της με τίτλο «Πυκνόρρευστη λάσπη» ότι η συνέντευξη του Αλεξάντρ Πετρόφ και του Ρουσλάν Μποσίροφ στην διευθύντρια της RT, «έκανε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να οργιάσουν».

Παράλληλα, η ιντερνετική εφημερίδα γράφει ότι τα «τσιτάτα» των «τουριστών» έγιναν βάιραλ ενώ ο «περίφημος πυραμοειδής οβελίσκος του καθεδρικού ναού του Σάλσμπερι» γέμισε τις σελίδες του Facebook και του Twitter, με «το ουράνιο τόξο» να τρεμοπαίζει, επισημαίνοντας ότι το πιο σημαντικό στην συνέντευξη αυτή, είναι όλα όσα δεν τους ρώτησαν.

Η διευθύντρια του RT δεν τους ρωτάει για παράδειγμα, σε ποια πόλη ζουν, εάν τις βίζες για να ταξιδέψουν της πήραν στην Αγία Πετρούπολη, αλλά αποφάσισαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από την Μόσχα, με τι ασχολούνται, πού σπούδασαν και γιατί δεν μπορεί να τους βρει κάποιος σε κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης;

Αναπάντητο παραμένει επίσης και το ερώτημα, γιατί οι δύο τουρίστες επέλεξαν να ταξιδέψουν για να δουν τον περίφημο πυραμοειδή οβελίσκο του καθεδρικού ναού σε τέτοιες ατυχείς ημερομηνίες. Θα μπορούσαν να θαυμάσουν κάλλιστα τον καθεδρικό ναό στις αρχές Ιουνίου που ο καιρός είναι πιο ζεστός και εκείνη την περίοδο πραγματοποιείται στο Σάλσμπερι το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών το οποίο θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν.

Η διαδικτυακή εφημερίδα βρίσκει επίσης περίεργες και τις αναφορές τους, για το ότι οι δρόμοι του Σάλσμπερι ήταν γεμάτοι από «πυκνόρρευστη λάσπη», καθώς όπως γράφει σε καμία από τις φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζονται δεν φαίνεται η «πυκνόρρευστη λάσπη». Θεωρεί επίσης παράξενο και το ότι σε άσχημες καιρικές συνθήκες ως τουρίστες από την Ρωσία αποφάσισαν να πιούν ένα ζεστό καφέ. Για αυτό τον λόγο, η διαδικτυακή εφημερίδα, εκφράζοντας την απορία της με όλα αυτά, απευθυνόμενη με τρόπο ρητορικό προς τους δύο πρωταγωνιστές της συνέντευξης αυτής, τους θέτει τα δικά της ερωτήματα: «Παιδιά, μήπως οδηγούσατε, ή έχετε έλκος στο στομάχι; Εντάξει παιδιά, ας πούμε ότι ταξιδεύατε χωρίς τις γυναίκες σας και τα παιδιά σας, πράγμα λίγο παράξενο για ένα Ρώσο άνδρα, αλλά γιατί δεν πίνατε τότε ένα κονιάκ;».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact