ΚΟΣΜΟΣ

Σαλβίνι: Δεν έχω υπογράψει τη συμφωνία με τη Γερμανία, περιμένω διευκρινίσεις

Αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου επιδιώκει η Ρώμη

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι διέψευσε σήμερα ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με τη Γερμανία για την επιστροφή των μεταναστών που έχουν ήδη ζητήσει άσυλο στην Ιταλία, δηλώνοντας ότι θέλει περισσότερες παραχωρήσεις από το Βερολίνο.

Την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ είχε ανακοινώσει ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Ιταλία με όρους παρόμοιους με εκείνους που ισχύουν για τις αντίστοιχες συμφωνίες με την Ελλάδα και την Ισπανία. Μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο, είπε ότι αναμένεται πως η συμφωνία αυτή θα υπογραφεί σύντομα, όμως σήμερα ο Σαλβίνι προειδοποίησε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να την υπογράψει.

«Η υπογραφή μου δεν είναι εκεί επειδή περιμένω περαιτέρω διευκρινίσεις», είπε ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα από τη Βιέννη όπου συμμετείχε σε ένα συνέδριο με αντικείμενο τη μετανάστευση και την ασφάλεια, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Σαλβίνι είπε πάντως στους δημοσιογράφους ότι έχει λάβει ορισμένες διαβεβαιώσεις, όπως τη δέσμευση του Βερολίνου ότι για κάθε μετανάστη που η Γερμανία θα στέλνει πίσω στην Ιταλία, οι γερμανικές αρχές θα δέχονται έναν αιτούντα άσυλο από την Ιταλία. Θέλει όμως ακόμη να δει κατά πόσο είναι πρόθυμη και ανοιχτή η Γερμανία σε άλλα ζητήματα, όπως την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου και τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη χειρίζεται τα αιτήματα χορήγησης ασύλου αλλά ακόμη και το μέλλον της ναυτικής αποστολής Sophia στη Μεσόγειο.

Η Ιταλία επιδιώκει μια αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου έτσι ώστε να γίνεται αυτόματη κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες της ΕΕ, αντί να παραμένουν στην χώρα πρώτης υποδοχής, όπως συμβαίνει σήμερα.

Από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα η Γερμανία δεν έχει παραλάβει παραπάνω από 200 μετανάστες που είχαν καταγραφεί αρχικά στην Ιταλία. «Με λίγα λόγια, θα υπογράψω μια συμφωνία για την πιθανή επανεισδοχή αυτών των 200 ανθρώπων, υπό τον όρο ότι 200 άλλοι μετανάστες θα φύγουν από την Ιταλία και θα πάνε στη Γερμανία», είπε ο Σαλβίνι.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πώς ένας 19χρονος επιβίωσε μόνος του επί 49 ημέρες στη θάλασσα

Περισσότερα από 10 πλοία τον προσπέρασαν, χωρίς να…

Η Τρελή »κονόμα» των Ευρωπαίων απο τα Ελληνικά εκθέματα!

«Τα δύο ελληνικά εκθέματα που θα αναφέρουμε παρακάτω…

«Έσπασε» την σιωπή της η 15χρονη που βιάστηκε απο Ιρανό μετανάστη

Η κοπέλα αποκάλυψε στις Αρχές ότι, από την…

Συντάξεις: Αυτά είναι τα ποσά – Διπλές οι μειώσεις για τους νέους συνταξιούχους

Πολύς λόγος γίνεται για τις μειώσεις στις συντάξεις που έχουν…

Φυσικό αέριο, ρεύμα και πετρέλαιο τα «δώρα» της Ελλάδας στα Σκόπια – Σχέδιο εξοβελισμού της Ρωσίας

Τεράστια ενεργειακά και γεωπολιτικά παιχνίδια διαδραματίζονται στην περιοχή…

Ποιοι και πως θα επηρεαστούν από την αύξηση του κατώτατου μισθού

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο σημερινός κατώτατος…

Ο ηθοποιός Χρήστος Τσαγανέας είχε υπογράψει την εκτέλεση της Ελένης Παπαδάκη

Πολλοί ηθοποιοί έχουν υπάρξει έντονα πολιτικοποιημένοι στη ζωή…
contact