ΕΛΛΑΔΑ

«Θα γίνουμε στόχος των αντιπάλων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ»

Οι υποσχέσεις Καμμένου από αμερικανικό έδαφος για ίδρυση νέων στρατιωτικών βάσεων, καθιστά , όπως είναι λογικό, την Ελλάδα στόχο δυνάμεων όπως είναι η Ρωσία.

Την ανησυχία των αποστράτων της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα για τις προτάσεις του Πάνου Καμμένου από τις ΗΠΑ, εξέφρασε ο υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και μέλος της ΚΕΘΑ, Γιάννης Ντουνιαδάκης.

«Ο κ. Καμμένος πήγε εκεί ως υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ και πρόσφερε στην Αμερική τη μισή Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται τα τελευταία χρόνια πρόταση για νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

«Καμία ελληνική κυβέρνηση εκτός από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ δεν έκανε πρόταση για νέες βάσεις. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και λοιποί μεταπολιτευτικά, δεν έχουν κάνει συζήτηση για νέες βάσεις», υπογράμμισε, σύμφωνα με το sputniknews.

Ο υποναύαρχος, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για την δήλωση του κ. Καμμένου περί μη ανακοινώσιμων συζητήσεων αλλά και του Αμερικανού υπουργού Εθνικής Άμυνας, πως συζήτησαν για θέματα που άπτονται κυριαρχικών δικαιωμάτων.

«Δηλαδή τι ακριβώς κυριαρχικά δικαιώματα συζητούν και δεν είναι ανακοινώσιμα;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως «όλα αυτά πρέπει να ανησυχούν ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

Απαντώντας για τους κινδύνους ενδεχόμενης δημιουργίας νέων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, ο κ. Ντουνιαδάκης, είπε ότι αφενός η χώρα εμπλέκεται πιο βαθιά σε ανταγωνισμούς και αφετέρου μπορεί να αποτελέσει στόχο για τους εχθρούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, ετοιμάζονται για πόλεμο. Έχουν συσσωρεύσει τεράστιο στρατιωτικό δυναμικό στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης εναντίον της Ρωσίας προφανώς. Σε αυτό θεωρούμε ότι δεν έχουν καμιά δουλειά οι ένοπλες δυνάμεις», σημείωσε ο κ. Ντουνιαδάκης της ΚΕΘΑ.

Πρόσθεσε επίσης, ότι έχοντας αμερικανικές βάσεις, η Ελλάδα προφανώς γίνεται και στόχος των αντιπάλων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

«Θα σεβαστεί η Ρωσία ή ένας άλλος δυνητικός εχθρός τους τον ελληνικό λαό, τις βάσεις επειδή είναι στην Ελλάδα; Όχι. Θα είναι πρώτος στόχος η Σούδα και η Λάρισα», προειδοποίησε ο κ. Ντουνιαδάκης.

Επεσήμανε επίσης, ότι στη βάση που βρίσκεται στον Άραξο, οι αποθήκες έχουν εκσυγχρονιστεί και είναι έτοιμες να δεχθούν πυρηνικά όπλα. «Να δεχθούν πυρηνικά όπλα, στην Ελλάδα. Αυτά είναι πολύ σοβαρά και επικίνδυνα πράγματα», είπε ο κ. Ντουνιαδάκης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact