ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την «πάτησε» ο Ολυμπιακός μέσα στο «Γεντί Κουλέ»

Μια κλασική περίπτωση για την επιβεβαίωση της σπουδαιότητας – ιδιαιτερότητας ενός αποτελέσματος αποτελεί και το ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-0 το βράδυ της Κυριακής (20/10) την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Πρόκειται για μια τεράστια νίκη για τους Κρητικούς, την παρθενική τους στο φετινό πρωτάθλημα (έπειτα από μόλις δύο εκτός έδρας ισοπαλίες) και πρώτη απέναντι στους «ερυθρόλευκους» από την… εποχή Μαχλά το 2005!

Αντιθέτως, για τους Πειραιώτες αυτή η ήττα χαρακτηρίζεται οδυνηρή, αφού τους αφήνει ήδη έξι πόντους μακριά από την κορυφή (ΠΑΟΚ αν και ξεκίνησε με -2) και ισόβαθμους στην τρίτη θέση (δεύτερος ο Ατρόμητος ακόμα κι αν χάσει από τον Αστέρα Τρίπολης μέσα στο Περιστέρι τη Δευτέρα) με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, που μετρούν -3 και -6 αντιστοίχως από τιμωρίες!

Μιλάμε δηλαδή, για τη χειρότερη εκκίνηση των μέχρι πέρσι μόνιμων πρωταθλητών τα τελευταία χρόνια και ακόμα δεν ήρθε ούτε η… παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, μένοντας πλέον για τρία συνεχόμενα ματς χωρίς τρίποντο (προηγήθηκαν η εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ και η ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ)!

Και για να τα γράψουμε χωρίς ωραιοποιήσεις, εν προκειμένω ο Ολυμπιακός στο «Γεντί Κουλέ» πιάστηκε… κορόιδο από τον ΟΦΗ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σχεδόν άφαντοι στο πρώτο ημίχρονο, δέχθηκαν από κομπίνα σαν… πρωτάρηδες ένα γκολ στο 35’ από τον Βουό και στο δεύτερο 45λεπτο, που ήταν καλύτεροι, πίεσαν και έχασαν ευκαιρίες δεν κατάφεραν ούτε να σώσουν το βαθμό της ισοπαλίας, καθώς οι γηπεδούχοι κράτησαν με νύχια και με δόντια ως το 90’+6 το «χρυσό» για αυτούς 1-0.

Κέντρο για «κλάματα», άμυνα σε… ύπνο και 1-0 οι Κρητικοί
Το ματς ξεκίνησε στο Ηράκλειο με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία, αλλά σταδιακά του έμεινε μόνο το κουβάλημα της μπάλας άνευ ουσίας…

Ο ΟΦΗ σταδιακά μπλόκαρε τους «ερυθρόλευκους», πήρε το κέντρο εκμεταλλευόμενος τους αδύναμους κρίκους (κουρασμένος ο Καμαρά από τα ματς της Εθνικής του ως αμυντικό χαφ, ανέτοιμος ο Τουρέ ως επιτελικός μέσος) και έκανε το δικό του παιχνίδι. Και γίνεται αντιληπτό φυσικά ότι με -2 παίκτες το κέντρο του Ολυμπιακού ήταν για… κλάματα.

Με πάθος και ένταση οι Κρητικοί όχι μόνο δεν απειλήθηκαν, αλλά χάρη σε ατομικές ενέργειες βασικά του κινητικότατου Πλατέλλα ανησύχησαν τους «ερυθρόλευκους» μια – δυο φορές με αξιώσεις.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη μέτρησε την πρώτη του τελική στο 31’ με ένα σουτ της… απελπισίας του Τουρέ, αλλά τα χειρότερα ήρθαν λίγο αργότερα.

Οι γηπεδούχοι με δουλεμένη κομπίνα στην προπόνηση, μετά πλασαριστή εκτέλεση κόρνερ στο 35’ έπιασαν στον ύπνο την άμυνα των φιλοξενούμενων και ο Βουό μόνος και ανενόχλητος στην καρδιά της περιοχής με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Γιαννιώτη για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!

Μετά το 1-0 οι Πειραιώτες… θυμήθηκαν ποιοι είναι και έτσι στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου φώναξαν ότι υπάρχουν, έχοντας ένα καλό σουτ του Χριστοδουλόπουλου που αποκρούστηκε και μια φαλτσαριστή σέντρα του Τσιμίκα, η οποία σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι στο ίδιο λεπτό (43’).

Έγειρε το γήπεδο, αλλά δεν ήταν αρκετό ούτε για το Χ
Στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός πήρε το… αίμα του πίσω ως προς την κυριαρχία σε σχέση με την κακή του εικόνα στο πρώτο 45λεπτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» από το ξεκίνημα και με τη σημαντική βοήθεια των σωστών αλλαγών του Μαρτίνς (έβαλε Φετφατζίδη και Νάτχο αντί των αρνητικών Καμαρά και Τουρέ) έγιναν τα… αφεντικά.

Το γήπεδο έγειρε σταδιακά και ειδικά από το 70’ (γιατί αρχικά δούλεψε ανεπιτυχώς πολύ σέντρα-γεμίσματα) και μετά το ματς παίχθηκε στο 1/3 του αγωνιστικού χώρου…

Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες, πίεσε, έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε παρά την ανωτερότητα του και το άκρως επιθετικό σχήμα όταν μπήκε μέσα ως δεύτερος σέντερ φορ (δίπλα στον Γκερέρο) ο Μάνος.

Είναι γεγονός ότι οι Πειραιώτες άξιζαν εν τέλει να πάρουν κάτι και έστω το Χ, ωστόσο, ο ΟΦΗ με κάθε τρόπο (ακόμα και με διπλές μπάλες που… φύτρωναν στον αγωνιστικό χώρο) πήρε το πολύτιμο τρίποντο.

Οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν… σκληρά για το ότι πέταξαν στο κάλαθο των αχρήστων ένα ολόκληρο ημίχρονο και στη συνέχεια δεν είχαν ούτε την τύχη για να σώσουν έστω το βαθμό.

Από τον απόλυτα προσηλωμένο στο στόχο (με καλές αλληλοκαλύψεις, μυαλό) και σωστά οργανωμένο από τον Νίκο Παπαδόπουλο ΟΦΗ, καλύτεροι ήταν οι Πλατέλλας, Στρέζος, Κυριακίδης.

Για τον Ολυμπιακό, που «ξύπνησε» χωρίς αντίκρισμα στο β’ ημίχρονο ξεχώρισαν οι Ποντένσε, Νάτχο, Φετφατζίδης.

Σωστός ο ρέφερι Σέζος (ΕΠΣ Κιλκίς) σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις του, αντίθετα αρκετά λάθη (και μονόπλευρα εις βάρος του Ολυμπιακού) από τους βοηθούς Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δ. Αττικής) και Δημακόπουλο (ΕΠΣ Φλώρινας). Με ευθύνη και για τις διπλές μπάλες ο τέταρτος διαιτητής Μανούχος (Αργολίδας).

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης ΕΔΩ

Κίτρινες: 5′ Πλατέλλας, 63′ Νάστος, 84′ Κυριακίδης, 90+3′ Μιχόγεβιτς – 15′ Ποντένσε, 53′ Μιράντα, 86′ Γκιλιέρμε

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Κοροβέσης (68′ Κοιλιάρας), Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Νάστος, Κυριακίδης, Μεγιάδο, Κουτσιανικούλης (77′ Κομεσίδης), Πλατέλλας, Βουό (81′ λ.τρ. Αραβίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Μεριά, Μιράντα, Γκιλιέρμε, Καμαρά (46′ Νάτχο), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (65′ Μάνος), Τουρέ (46′ Φετφατζίδης), Γκερέρο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact